För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg (1-5):
3.96 (24 betyg)

Smakrik fiskgryta med zucchini och morot.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 zucchini, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 tsk curry
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 30 g färsk ingefära, riven
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk strösocker
  • 300 g frysta laxfilébitar, tinade
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 dl jasminris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök, zucchini, morot och curry i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt krossade tomater, vatten och ingefära. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Smaka av grytan med lime, chilipulver, socker och salt. Salta laxbitarna och lägg varsamt ner i grytan. Dra kastrullen från värmen och låt stå 5 min med locket på. Servera grytan med ris.

Tips

Mixa tomatsåsen slät med alla grönsaker om barnen föredrar det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-02-28

Snabblagat! Jag tillsatte lite kycklingfond för att få lite mer djup och sälta i rätten. Jag ökade också mängden lax till 400 gram. Jag fick både ris och sås över men inga laxbitar kvar. Slängde i en handfull skalade räkor i såsen och simsalabim fick jag en god lunch dagen efter.

Micho

2019-02-20

Mycket gott, friskt med ingefära och lime. Jag dubblade receptet pga spontant besök, men behöll samma mängd fisk då jag inte hade mer. Ska nog ta i mer curry nästa gång, annars mycket bra. Räckte precis till fyra hungriga vuxna, men så fungerar många "4 för 80.-" recept, två hungriga vuxna eller tre vanliga vuxna personer.

Ulrika

2019-01-17

Ska det verkligen vara så mycket som 30 g ingefära? Det låter väldigt mycket.

Liknande recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(23)

Marockansk kycklingryta med couscous

(40)

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

(20)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(40)

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

(49)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(70)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)

Krämig citronpasta med fisk

(50)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 zucchini, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 tsk curry
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 30 g färsk ingefära, riven
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk strösocker
  • 300 g frysta laxfilébitar, tinade
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 2 dl jasminris

Fiskgryta med tomat och curry

Betyg (1-5):
3.96 (24 betyg)

Smakrik fiskgryta med zucchini och morot.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök, zucchini, morot och curry i olja i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt krossade tomater, vatten och ingefära. Låt sjuda ca 10 min.
  2. Smaka av grytan med lime, chilipulver, socker och salt. Salta laxbitarna och lägg varsamt ner i grytan. Dra kastrullen från värmen och låt stå 5 min med locket på. Servera grytan med ris.

Tips

Mixa tomatsåsen slät med alla grönsaker om barnen föredrar det.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2019-02-28

Snabblagat! Jag tillsatte lite kycklingfond för att få lite mer djup och sälta i rätten. Jag ökade också mängden lax till 400 gram. Jag fick både ris och sås över men inga laxbitar kvar. Slängde i en handfull skalade räkor i såsen och simsalabim fick jag en god lunch dagen efter.

Micho

2019-02-20

Mycket gott, friskt med ingefära och lime. Jag dubblade receptet pga spontant besök, men behöll samma mängd fisk då jag inte hade mer. Ska nog ta i mer curry nästa gång, annars mycket bra. Räckte precis till fyra hungriga vuxna, men så fungerar många "4 för 80.-" recept, två hungriga vuxna eller tre vanliga vuxna personer.

Ulrika

2019-01-17

Ska det verkligen vara så mycket som 30 g ingefära? Det låter väldigt mycket.

Liknande recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

(23)

Marockansk kycklingryta med couscous

(40)

Rödbetsbiffar med mjukstekt purjolök och hirs

(20)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(40)

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

(49)

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(70)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(40)

Krämig citronpasta med fisk

(50)