Fiskgryta med saffran

Betyg (1-5):
3.25 (28 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 300 g tärnad potatis
  • 2 skivade morötter
  • 1 liten strimlad fänkål
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc fiskfond
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 600 g tärnad lax eller torskrygg
  • Till servering:
  • aioli
  • dill
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Stek potatis, morot, fänkål och lök i olja 2 min. Tillsätt saffran, timjan och tomatpuré. Stek under omrörning ca 4 min. Häll i krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Fördela fiskbitarna ovanpå grytan och tryck lätt ner i vätskan. Sätt på locket och dra av från värmen. Låt stå 5–10 min innan servering. Servera grytan med aioli, dill och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Erik

2017-04-04

Rå givetvis, skall ju både stekas och kokas...20 minuter.

Leila

2017-04-04

Si mig skal potatis vara kokt el. Rå.

Mia

2017-02-13

väldigt gott!

Kent-Göran

2016-08-12

Mycket mustig och god.

Lena

2016-01-17

Mycket god!

Håkan

2015-10-17

Den blev god. Lät de koka i 30 minuter vilket inte gjorde den sämre. Hade ingen dill men det gjorde inte så mycket då fiskgrytan blev mycket smakrik.

Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Bowl med sashimilax

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 300 g tärnad potatis
  • 2 skivade morötter
  • 1 liten strimlad fänkål
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc fiskfond
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 600 g tärnad lax eller torskrygg
  • Till servering:
  • aioli
  • dill
  • citronklyftor

Fiskgryta med saffran

Betyg (1-5):
3.25 (28 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek potatis, morot, fänkål och lök i olja 2 min. Tillsätt saffran, timjan och tomatpuré. Stek under omrörning ca 4 min. Häll i krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Fördela fiskbitarna ovanpå grytan och tryck lätt ner i vätskan. Sätt på locket och dra av från värmen. Låt stå 5–10 min innan servering. Servera grytan med aioli, dill och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Erik

2017-04-04

Rå givetvis, skall ju både stekas och kokas...20 minuter.

Leila

2017-04-04

Si mig skal potatis vara kokt el. Rå.

Mia

2017-02-13

väldigt gott!

Kent-Göran

2016-08-12

Mycket mustig och god.

Lena

2016-01-17

Mycket god!

Håkan

2015-10-17

Den blev god. Lät de koka i 30 minuter vilket inte gjorde den sämre. Hade ingen dill men det gjorde inte så mycket då fiskgrytan blev mycket smakrik.

Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Bowl med sashimilax

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies