Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (31 betyg)

En värmande, gräddig fiskgryta med smak av fänkål, dill och citron.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller annan fiskfilé
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 fänkål, i bitar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 200 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, salta och låt stå minst 10 min. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter.
  2. Häll i vatten, grädde och fond. Lägg i rotsellerin och sjud tills sellerin är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt. Lägg ner fiskbitarna utan att röra om. Låt sjuda ytterligare 3 min under lock. Pressa över citronsaft och toppa med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-01-02

Fantastiskt god gryta! Jag hade i en tärnad sötpotatis istället för rotselleri. Blev en kanonbra måltid 😊👍

Rickard

2019-12-14

Håller med dem som kör i lite extra. Själv kompletterade jag med kålrot. Gott!

Margareta

2018-12-02

Mycket fin smak. Kan tänka mig att lägga i lite potatis tärningar nästa gång.

Ulf

2018-11-08

Mycket gott. Krämig och med fänkålssmak. Mums.

Anneli

2018-11-05

Väldigt gott! Tiden för tillagning är dock längre. Valde buljongtärning och cream fraiche, det var vad jag hade hemma idag.

Gabriela

2018-09-15

Fräsch och god. Bytte ut grädden mot iMat för att få rätten mjölkfri. Nästa gång skall jag slanta i ett par morötter också. Tog snarare drygt 3 kvart att få färdig eftersom det är en del att "skala" och tärna upp.

Kerstin

2018-09-12

Fina smaker som passar bra ihop. 4 stjärnor

Bernt Olof

2018-09-06

Väldigt god fiskgryta 5 stjärnor

Liknande recept

Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torskfilé eller annan fiskfilé
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 fänkål, i bitar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 200 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • dill, till garnering

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (31 betyg)

En värmande, gräddig fiskgryta med smak av fänkål, dill och citron.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, salta och låt stå minst 10 min. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter.
  2. Häll i vatten, grädde och fond. Lägg i rotsellerin och sjud tills sellerin är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt. Lägg ner fiskbitarna utan att röra om. Låt sjuda ytterligare 3 min under lock. Pressa över citronsaft och toppa med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-01-02

Fantastiskt god gryta! Jag hade i en tärnad sötpotatis istället för rotselleri. Blev en kanonbra måltid 😊👍

Rickard

2019-12-14

Håller med dem som kör i lite extra. Själv kompletterade jag med kålrot. Gott!

Margareta

2018-12-02

Mycket fin smak. Kan tänka mig att lägga i lite potatis tärningar nästa gång.

Ulf

2018-11-08

Mycket gott. Krämig och med fänkålssmak. Mums.

Anneli

2018-11-05

Väldigt gott! Tiden för tillagning är dock längre. Valde buljongtärning och cream fraiche, det var vad jag hade hemma idag.

Gabriela

2018-09-15

Fräsch och god. Bytte ut grädden mot iMat för att få rätten mjölkfri. Nästa gång skall jag slanta i ett par morötter också. Tog snarare drygt 3 kvart att få färdig eftersom det är en del att "skala" och tärna upp.

Kerstin

2018-09-12

Fina smaker som passar bra ihop. 4 stjärnor

Bernt Olof

2018-09-06

Väldigt god fiskgryta 5 stjärnor

Liknande recept

Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskfilé à la Skagen

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med krämiga rotsaker

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)