Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (31 betyg)

En värmande, gräddig fiskgryta med smak av fänkål, dill och citron.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller annan fiskfilé
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 fänkål, i bitar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 200 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, salta och låt stå minst 10 min. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter.
  2. Häll i vatten, grädde och fond. Lägg i rotsellerin och sjud tills sellerin är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt. Lägg ner fiskbitarna utan att röra om. Låt sjuda ytterligare 3 min under lock. Pressa över citronsaft och toppa med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-01-02

Fantastiskt god gryta! Jag hade i en tärnad sötpotatis istället för rotselleri. Blev en kanonbra måltid 😊👍

Rickard

2019-12-14

Håller med dem som kör i lite extra. Själv kompletterade jag med kålrot. Gott!

Margareta

2018-12-02

Mycket fin smak. Kan tänka mig att lägga i lite potatis tärningar nästa gång.

Ulf

2018-11-08

Mycket gott. Krämig och med fänkålssmak. Mums.

Anneli

2018-11-05

Väldigt gott! Tiden för tillagning är dock längre. Valde buljongtärning och cream fraiche, det var vad jag hade hemma idag.

Gabriela

2018-09-15

Fräsch och god. Bytte ut grädden mot iMat för att få rätten mjölkfri. Nästa gång skall jag slanta i ett par morötter också. Tog snarare drygt 3 kvart att få färdig eftersom det är en del att "skala" och tärna upp.

Kerstin

2018-09-12

Fina smaker som passar bra ihop. 4 stjärnor

Bernt Olof

2018-09-06

Väldigt god fiskgryta 5 stjärnor

Liknande recept

Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish and chips

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torskfilé eller annan fiskfilé
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 fänkål, i bitar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 200 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • dill, till garnering

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (31 betyg)

En värmande, gräddig fiskgryta med smak av fänkål, dill och citron.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, salta och låt stå minst 10 min. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter.
  2. Häll i vatten, grädde och fond. Lägg i rotsellerin och sjud tills sellerin är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt. Lägg ner fiskbitarna utan att röra om. Låt sjuda ytterligare 3 min under lock. Pressa över citronsaft och toppa med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nadja

2020-01-02

Fantastiskt god gryta! Jag hade i en tärnad sötpotatis istället för rotselleri. Blev en kanonbra måltid 😊👍

Rickard

2019-12-14

Håller med dem som kör i lite extra. Själv kompletterade jag med kålrot. Gott!

Margareta

2018-12-02

Mycket fin smak. Kan tänka mig att lägga i lite potatis tärningar nästa gång.

Ulf

2018-11-08

Mycket gott. Krämig och med fänkålssmak. Mums.

Anneli

2018-11-05

Väldigt gott! Tiden för tillagning är dock längre. Valde buljongtärning och cream fraiche, det var vad jag hade hemma idag.

Gabriela

2018-09-15

Fräsch och god. Bytte ut grädden mot iMat för att få rätten mjölkfri. Nästa gång skall jag slanta i ett par morötter också. Tog snarare drygt 3 kvart att få färdig eftersom det är en del att "skala" och tärna upp.

Kerstin

2018-09-12

Fina smaker som passar bra ihop. 4 stjärnor

Bernt Olof

2018-09-06

Väldigt god fiskgryta 5 stjärnor

Liknande recept

Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish and chips

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg
Betyg
(5)