Fiskgryta masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Fisk passar jättebra till de indiska, lite heta kryddsmakerna. Denna gryta med curry masala som serveras med ett yoghurtbröd.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g broccoli, i bitar och buketter
  • 1 paprika, tärnad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 msk neutral olja
  • 30 g curry masala kryddmix
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 600 g frysta fisktärningar, tinad
  • salt och svartpeppar
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning

Gör så här

  1. Fräs broccoli, paprika och lök i olja ett par minuter. Tillsätt curry masala kryddmix, crème fraiche och vatten. Rör om och låt puttra någon minut.
  2. Salta fisken och lägg ovanpå (tryck ner lätt i såsen) och låt sjuda under lock tills fisken är klar.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör i yoghurt och ägg. Hetta upp rikligt med olja i en panna och klicka i smeten. Stek tills bröden puffar och har fin färg på båda sidor. Flingsalta ev. Servera direkt till fiskgrytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-01-19

När man väljer att köpa detta recept så följer det inte med någon kryddmix...

Johan

2020-03-29

Ganska gott. Grytreceptet var det inga problem med, men anvisningarna för brödet är lite för diffusa. Hetta upp oljan ska man förvisso göra, men bröden ska inte stekas på hög värme, för då bränns de. Medelvärme, snarare, ungefär som om man gräddar pannkakor (vilket dessa ju faktiskt är snarare än bröd). Jag gjorde för övrigt min egen masala, det är bara att blanda kryddor de flesta redan har hemma. Det är enkelt att hitta recept om man googlar på 'garam masala'.

Liknande recept

Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Varmrökt lax med gurksallad

Betyg
Betyg
(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 250 g broccoli, i bitar och buketter
  • 1 paprika, tärnad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 msk neutral olja
  • 30 g curry masala kryddmix
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 600 g frysta fisktärningar, tinad
  • salt och svartpeppar
  • Yoghurtbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning

Fiskgryta masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Fisk passar jättebra till de indiska, lite heta kryddsmakerna. Denna gryta med curry masala som serveras med ett yoghurtbröd.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs broccoli, paprika och lök i olja ett par minuter. Tillsätt curry masala kryddmix, crème fraiche och vatten. Rör om och låt puttra någon minut.
  2. Salta fisken och lägg ovanpå (tryck ner lätt i såsen) och låt sjuda under lock tills fisken är klar.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör i yoghurt och ägg. Hetta upp rikligt med olja i en panna och klicka i smeten. Stek tills bröden puffar och har fin färg på båda sidor. Flingsalta ev. Servera direkt till fiskgrytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-01-19

När man väljer att köpa detta recept så följer det inte med någon kryddmix...

Johan

2020-03-29

Ganska gott. Grytreceptet var det inga problem med, men anvisningarna för brödet är lite för diffusa. Hetta upp oljan ska man förvisso göra, men bröden ska inte stekas på hög värme, för då bränns de. Medelvärme, snarare, ungefär som om man gräddar pannkakor (vilket dessa ju faktiskt är snarare än bröd). Jag gjorde för övrigt min egen masala, det är bara att blanda kryddor de flesta redan har hemma. Det är enkelt att hitta recept om man googlar på 'garam masala'.

Liknande recept

Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Varmrökt lax med gurksallad

Betyg
Betyg
(2)