Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg (1-5):
2.98 (146 betyg)

Hej då frysta fiskgratäng! Här kommer en smarrig variant som du kan tappa behärskningen av och börja smygslicka fat.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex sej, kolja, hoki, alaska pollock, torsk
  • 1 morot
  • 0.5 röd lök
  • 3 msk smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 dl hackad dill
  • 500 g oskalade räkor
  • 0.75 dl hackad dill

Gör så här

  1. Tina ev fryst fisk. Skala och hacka moroten fint. Skala och hacka löken fint. Smörj en ugnssäker form med lite smör. Lägg i lök- och morotshacket och lägg på vikta fiskfiléer. Salta och peppra.
  2. Smält resten av smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i mjölk och grädde lite i taget, låt det koka upp emellan. Koka 5 minuter. Häll i saft och rivet citronskal (bara det gula), dill, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 20-25 minuter.

Servering

Servera med kokt pressad potatis eller potatismos, kokta grönsaker, t ex grön sparris, sockerärter, ärter, broccoli eller en sallad.

Tips

Om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen till 225° och slå på grillen de sista 5 min. Skala räkorna medan fisken gratineras och garnera med dem och lite dill strax före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



IngMarie

2015-05-31

Enkelt och gott

Sussie

2015-01-31

Hej, jag undrar hur man ska göra med räkorna?

Liknande recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Moules marinières

(2)

Krämig gryta med räkor

(14)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Pasta med heta räkor

(140)

Capellini med räkor och lime

(21)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex sej, kolja, hoki, alaska pollock, torsk
  • 1 morot
  • 0.5 röd lök
  • 3 msk smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 dl hackad dill
  • 500 g oskalade räkor
  • 0.75 dl hackad dill

Fiskgratäng med räkor och dill

Betyg (1-5):
2.98 (146 betyg)

Hej då frysta fiskgratäng! Här kommer en smarrig variant som du kan tappa behärskningen av och börja smygslicka fat.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina ev fryst fisk. Skala och hacka moroten fint. Skala och hacka löken fint. Smörj en ugnssäker form med lite smör. Lägg i lök- och morotshacket och lägg på vikta fiskfiléer. Salta och peppra.
  2. Smält resten av smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i mjölk och grädde lite i taget, låt det koka upp emellan. Koka 5 minuter. Häll i saft och rivet citronskal (bara det gula), dill, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 20-25 minuter.

Servering

Servera med kokt pressad potatis eller potatismos, kokta grönsaker, t ex grön sparris, sockerärter, ärter, broccoli eller en sallad.

Tips

Om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen till 225° och slå på grillen de sista 5 min. Skala räkorna medan fisken gratineras och garnera med dem och lite dill strax före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



IngMarie

2015-05-31

Enkelt och gott

Sussie

2015-01-31

Hej, jag undrar hur man ska göra med räkorna?

Liknande recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Moules marinières

(2)

Krämig gryta med räkor

(14)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Pasta med heta räkor

(140)

Capellini med räkor och lime

(21)

Fisksoppa med blåmusslor

(6)

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies