Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!