Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (55 betyg)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 skiva vitt bröd, i små bitar
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • Potatisstomp
  • 900 g potatis
  • 1 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-24

Väldigt goda smaker. La till en sås med grädde, creme fraiche, citronpeppar och pressad citron då ursprungsreceptet lät lite torrt.

Kristoffer

2020-03-17

Goda smaker men det blev väldigt torrt utan någon sås

Emmy

2020-03-14

Fräsch, lättlagat och mycket gott! Kokta ärtor passade bra till.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 skiva vitt bröd, i små bitar
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • Potatisstomp
  • 900 g potatis
  • 1 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk smör
  • salt

Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (55 betyg)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-24

Väldigt goda smaker. La till en sås med grädde, creme fraiche, citronpeppar och pressad citron då ursprungsreceptet lät lite torrt.

Kristoffer

2020-03-17

Goda smaker men det blev väldigt torrt utan någon sås

Emmy

2020-03-14

Fräsch, lättlagat och mycket gott! Kokta ärtor passade bra till.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)