Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 skiva vitt bröd, i små bitar
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 dl olivolja
  • Potatisstomp
  • 900 g potatis
  • 1 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lökpaj med smördeg

(30)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 skiva vitt bröd, i små bitar
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 dl olivolja
  • Potatisstomp
  • 900 g potatis
  • 1 dl torkade röda linser, sköljda
  • 1 msk smör
  • salt

Fiskgratäng med krispigt frö- och osttäcke

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Fiskgratäng med potatis- och linsstomp, som toppas med ett krisp av solroskärnor, bröd, grana padano och olivolja.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka i saltat vatten (dela de som är stora). Tillsätt linserna de sista 10 min. Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med riven ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
  2. Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
  3. Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lökpaj med smördeg

(30)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies