Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 250 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackade örter, t ex dill, persilja och basilika
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Till servering:
  • 1 fänkål, hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 100 g skalade räkor
  • dill

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.
  2. Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cajunlax på spett med sötpotatis och ananas- och räksalsa - Coop

(11)

Torsk med musselsås i foliepaket - Coop

(2)

Fiskgratäng med räkor och dill - Coop

(145)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 250 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackade örter, t ex dill, persilja och basilika
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Till servering:
  • 1 fänkål, hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 100 g skalade räkor
  • dill

Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.
  2. Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cajunlax på spett med sötpotatis och ananas- och räksalsa - Coop

(11)

Torsk med musselsås i foliepaket - Coop

(2)

Fiskgratäng med räkor och dill - Coop

(145)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies