För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Denna fiskgratäng är kanske världens bästa ”comfort food”. Så lent och gott!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g torskfilé
  • 0.5 liten fänkål
  • 1 rödlök
  • 300 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk smör, till moset
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skär fänkål och lök i strimlor. Skala och tärna rotselleri och potatis i lika stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  2. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i olja. Häll i vin och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Mosa potatis och rotselleri och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt smör och mjölk och smaka av med salt. Fördela moset runt fisken och häll såsen ovanpå fisken.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med dill vid servering. Tiden på fisken kan variera beroende på fiskens och formens tjocklek. Innertemp ska vara 48°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2018-11-19

Suveränt gott! Uppskattades av hela familjen.

Birgitta

2018-10-13

Hade ingen selleri i moset, men god ändå.

Dagny

2018-10-13

Jättegod

Liknande recept

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)

Peixe frito com batata doce

(4)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(32)

Laxpudding med gravad lax

(49)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g torskfilé
  • 0.5 liten fänkål
  • 1 rödlök
  • 300 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1.5 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk smör, till moset
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • dill, till garnering

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Denna fiskgratäng är kanske världens bästa ”comfort food”. Så lent och gott!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skär fänkål och lök i strimlor. Skala och tärna rotselleri och potatis i lika stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  2. Fräs lök, fänkål och fänkålsfrön i olja. Häll i vin och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Mosa potatis och rotselleri och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Tillsätt smör och mjölk och smaka av med salt. Fördela moset runt fisken och häll såsen ovanpå fisken.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med dill vid servering. Tiden på fisken kan variera beroende på fiskens och formens tjocklek. Innertemp ska vara 48°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2018-11-19

Suveränt gott! Uppskattades av hela familjen.

Birgitta

2018-10-13

Hade ingen selleri i moset, men god ändå.

Dagny

2018-10-13

Jättegod

Liknande recept

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)

Peixe frito com batata doce

(4)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(32)

Laxpudding med gravad lax

(49)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)