
Fiskburgare på vit fisk
Betyg (1-5):
Hemlagad snabbmat på frasig fisk i bröd med en pikant dressing.
Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
- 0.5 finhackad gul lök
- 2 msk smör, till stekning
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk potatismjöl
- 0.5 tsk vitpeppar
- 0.5 tsk kajennpeppar
- 0.5 dl hackad färsk koriander
- 0.5 tsk salt
- Chilidressing:
- 2 dl matyoghurt
- 3 msk chilisås
- 1 msk konjak eller citronsaft
- peppar
- salt
- Tillbehör:
- 3 skivade tomater
- 1 skivad rödlök
- 1 skivad inlagd gurka
- 4 sköljda salladsblad
- 100 g sköljda groddar eller ärtskott
- 4 hamburgerbröd
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.
Burgaren
- Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
- Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.
Tips

Du kan även blanda hälften av den vita fiskfilén med lax och få en rikare fiskfärs.
Liknande recept
Fiskburgare på vit fisk
Betyg (1-5):
Hemlagad snabbmat på frasig fisk i bröd med en pikant dressing.
Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.
Burgaren
- Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
- Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.
Tips

Du kan även blanda hälften av den vita fiskfilén med lax och få en rikare fiskfärs.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-10-01
Mycket goda och även godkända av barnen :)
2012-09-02
Goda. Det blir ännu mer nice om man panerar dem i lite ströbröd och steker i en blandning av rapsolja och smör.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Erica
2012-10-01
Mycket goda och även godkända av barnen :)
Fredrik
2012-09-02
Goda. Det blir ännu mer nice om man panerar dem i lite ströbröd och steker i en blandning av rapsolja och smör.