För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Fiskburgare med bröd som toppas med fänkålscoleslaw, rödlök och rädisor. Till det serveras sötpotatispommes.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatisfries
  • 600 g fiskfilé, t ex lax, torsk eller kolja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • Fänkålscoleslaw
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 äpple, strimlat
  • 0.5 fänkål, tunt strimlad
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommesen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa hastigt eller skär fisken i små tärningar. Blanda ägg och ströbröd och låt svälla ca 3 min. Blanda ner fisk, dill, salt och peppar till en smet. Forma fyra burgare med blöta händer. Stek burgarna i smör tills de har fin färg på båda sidor och är genomstekta.

Fänkålscoleslaw

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fyll hamburgerbröden med salladsblad, burgare, rödlök, coleslaw och rädisor. Servera med sötpotatispommes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julianna emma viivi

2020-06-18

Vi blandade 600g Lax 600g torsk, Kanongott! Busenkelt att steka lite lätt och sen styckfrysa för lata dagar.

Liknande recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(1)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Lax- och spenatpaj

(96)

Fiskbullar i citrongräddsås

(18)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Laxpudding - enkelt recept

(70)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g sötpotatisfries
  • 600 g fiskfilé, t ex lax, torsk eller kolja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • Fänkålscoleslaw
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 äpple, strimlat
  • 0.5 fänkål, tunt strimlad
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Fiskburgare med bröd som toppas med fänkålscoleslaw, rödlök och rädisor. Till det serveras sötpotatispommes.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommesen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa hastigt eller skär fisken i små tärningar. Blanda ägg och ströbröd och låt svälla ca 3 min. Blanda ner fisk, dill, salt och peppar till en smet. Forma fyra burgare med blöta händer. Stek burgarna i smör tills de har fin färg på båda sidor och är genomstekta.

Fänkålscoleslaw

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fyll hamburgerbröden med salladsblad, burgare, rödlök, coleslaw och rädisor. Servera med sötpotatispommes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julianna emma viivi

2020-06-18

Vi blandade 600g Lax 600g torsk, Kanongott! Busenkelt att steka lite lätt och sen styckfrysa för lata dagar.

Liknande recept

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(1)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(21)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Lax- och spenatpaj

(96)

Fiskbullar i citrongräddsås

(18)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Laxpudding - enkelt recept

(70)