Fiskburgare med fänkålscoleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Fiskburgare med bröd som toppas med fänkålscoleslaw, rödlök och rädisor. Till det serveras sötpotatispommes.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatisfries
  • 600 g fiskfilé, t ex lax, torsk eller kolja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • Fänkålscoleslaw
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 äpple, strimlat
  • 0.5 fänkål, tunt strimlad
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommesen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa hastigt eller skär fisken i små tärningar. Blanda ägg och ströbröd och låt svälla ca 3 min. Blanda ner fisk, dill, salt och peppar till en smet. Forma fyra burgare med blöta händer. Stek burgarna i smör tills de har fin färg på båda sidor och är genomstekta.

Fänkålscoleslaw

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fyll hamburgerbröden med salladsblad, burgare, rödlök, coleslaw och rädisor. Servera med sötpotatispommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2021-02-18

Precis som ett förra recept på fiskbiffar, finns det inte en chans i världen att det håller ihop. Receptet kanske smakar bra, men borde kalla fisk Sloopy Joes

Emmy

2020-12-03

Vi tog också 50/50 lax och torsk. Fiskburgarna blev jättegoda ihop med fänkålscoleslow till!

Julianna emma viivi

2020-06-18

Vi blandade 600g Lax 600g torsk, Kanongott! Busenkelt att steka lite lätt och sen styckfrysa för lata dagar.

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g sötpotatisfries
  • 600 g fiskfilé, t ex lax, torsk eller kolja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • Fänkålscoleslaw
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 äpple, strimlat
  • 0.5 fänkål, tunt strimlad
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Fiskburgare med bröd som toppas med fänkålscoleslaw, rödlök och rädisor. Till det serveras sötpotatispommes.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatispommesen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa hastigt eller skär fisken i små tärningar. Blanda ägg och ströbröd och låt svälla ca 3 min. Blanda ner fisk, dill, salt och peppar till en smet. Forma fyra burgare med blöta händer. Stek burgarna i smör tills de har fin färg på båda sidor och är genomstekta.

Fänkålscoleslaw

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fyll hamburgerbröden med salladsblad, burgare, rödlök, coleslaw och rädisor. Servera med sötpotatispommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fredrik

2021-02-18

Precis som ett förra recept på fiskbiffar, finns det inte en chans i världen att det håller ihop. Receptet kanske smakar bra, men borde kalla fisk Sloopy Joes

Emmy

2020-12-03

Vi tog också 50/50 lax och torsk. Fiskburgarna blev jättegoda ihop med fänkålscoleslow till!

Julianna emma viivi

2020-06-18

Vi blandade 600g Lax 600g torsk, Kanongott! Busenkelt att steka lite lätt och sen styckfrysa för lata dagar.

Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)