Fiskbiffar med nudelsallad och mango chutney dressing

Betyg (1-5):
3.54 (13 betyg)

Fiskbiffar med smak av citron och ingefära passar perfekt till en asiatisk´nudelsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 600 g ben- och skinnfri torskfilé (eller hoki, kolja, sej)
  • 1 msk finstrimlat citrongräs
  • 1 dl finhackad salladslök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 ägg, endast vitorna, uppvispade
  • Stekning:
  • 3 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • Nudelsallad:
  • 125 g risnudlar
  • 1 msk solrosolja eller annan neutralolja
  • 0.5 chili, urkärnad och hackad
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 100 g strimlad vitkål
  • 1 skivad röd paprika
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • Mango chutney dressing:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • flingsalt

Gör så här

  1. Mixa torsken hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas. Strimla citrongräset riktigt fint, annars blir det en träig smak. Blanda alla ingredienserna och forma till åtta biffar. Hetta upp oja i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.

Nudelsallad

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp oljan i en wok och fräs chili och vitlök någon minut. Lägg i broccoli, vitkål och paprika och stek på stark värme några minuter. Vänd ner nudlar, sweet chili-sås, limesaft, fisksås och koriander.

Mango chutney –dressing

  1. Blanda yoghurt, chutney och lime, smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2016-10-08

30 min? Snarare 1timme på två personer.

Annelis

2014-11-24

Jättegott och fint tuggmotstånd i de wokade/stekta grönsakerna.

Kristine

2014-09-30

Tog mycket längre tid än 30 min.

Larsa

2014-01-22

Helt ok och gott

Hanna

2014-01-16

Håller med . Receptet stämde inte med kassen. I stället i princip samma smaker ( lime, ingefära, sweet chilisås) som i kycklingrätten. Fantasilöst.

Britt

2014-01-16

Detta fanns med i coops matkasse, men det var inte samma exakt recept, det här låter godare....dressingen var inte med alls och det saknades fisksås,koriander i receptet som hörde till matkassen, VARFÖR? DUMT COOP

Victoria

2012-04-22

Supergott! Vispa äggvitorna till hårtskum.

Liknande recept

Lax med mangosalsa

(3)

Kokospanerad fisk med ljummen nudelsallad - Lotta Lundgren

(75)

Marinerad sesamlax med nudelsallad

(25)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Sashimi nudelsallad

(4)

Grönsaks- och nudelwok med stekt lax

(34)

Laxbiffar med nudelsallad

(18)

Asiatisk nudelsoppa med lax

(7)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 600 g ben- och skinnfri torskfilé (eller hoki, kolja, sej)
  • 1 msk finstrimlat citrongräs
  • 1 dl finhackad salladslök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 ägg, endast vitorna, uppvispade
  • Stekning:
  • 3 msk solrosolja eller annan neutral olja
  • Nudelsallad:
  • 125 g risnudlar
  • 1 msk solrosolja eller annan neutralolja
  • 0.5 chili, urkärnad och hackad
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 100 g strimlad vitkål
  • 1 skivad röd paprika
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackad färsk koriander
  • Mango chutney dressing:
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • flingsalt

Fiskbiffar med nudelsallad och mango chutney dressing

Betyg (1-5):
3.54 (13 betyg)

Fiskbiffar med smak av citron och ingefära passar perfekt till en asiatisk´nudelsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa torsken hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas. Strimla citrongräset riktigt fint, annars blir det en träig smak. Blanda alla ingredienserna och forma till åtta biffar. Hetta upp oja i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.

Nudelsallad

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp oljan i en wok och fräs chili och vitlök någon minut. Lägg i broccoli, vitkål och paprika och stek på stark värme några minuter. Vänd ner nudlar, sweet chili-sås, limesaft, fisksås och koriander.

Mango chutney –dressing

  1. Blanda yoghurt, chutney och lime, smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2016-10-08

30 min? Snarare 1timme på två personer.

Annelis

2014-11-24

Jättegott och fint tuggmotstånd i de wokade/stekta grönsakerna.

Kristine

2014-09-30

Tog mycket längre tid än 30 min.

Larsa

2014-01-22

Helt ok och gott

Hanna

2014-01-16

Håller med . Receptet stämde inte med kassen. I stället i princip samma smaker ( lime, ingefära, sweet chilisås) som i kycklingrätten. Fantasilöst.

Britt

2014-01-16

Detta fanns med i coops matkasse, men det var inte samma exakt recept, det här låter godare....dressingen var inte med alls och det saknades fisksås,koriander i receptet som hörde till matkassen, VARFÖR? DUMT COOP

Victoria

2012-04-22

Supergott! Vispa äggvitorna till hårtskum.

Liknande recept

Lax med mangosalsa

(3)

Kokospanerad fisk med ljummen nudelsallad - Lotta Lundgren

(75)

Marinerad sesamlax med nudelsallad

(25)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Sashimi nudelsallad

(4)

Grönsaks- och nudelwok med stekt lax

(34)

Laxbiffar med nudelsallad

(18)

Asiatisk nudelsoppa med lax

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies