För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

Har ni inte lagat fiskbiffar tidigare så måste ni testa de här. Kryddiga asiatiska smaker, roliga tillbehör och tillåtet att äta med händerna. Lägg en fiskbiff i ett krispigt salladsblad, lägg på lite picklad lök och korianderyoghurt. Pressa över lite lime och vik ihop salladsbladet runt härligheten. Gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk eller kolja, färsk eller fryst och tinad
  • 1 ägg
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • neutral olja, till stekning
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • Korianderyoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka koriander, stjälkar och blad, hackade
  • salt
  • Till servering:
  • potatisklyftor eller ris
  • isbergssallad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Snabbpicklad rödlök: Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.

Fiskbiffar:

  1. Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry ev chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, ca 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och ev limeklyftor.

Servering

Gott att rulla in en fiskbiff och lök i ett salladsblad och doppa i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Borg

2020-05-24

Ursmarrig! Lätt att göra! Kanske engifte mjöl som bindemedel.

Karin Borg

2020-05-24

Ursmarrig! Lätt att göra! Kanske engifte mjöl som bindemedel.

Emilia

2020-04-20

Väldigt gott! Och lätt! Receptet gillades såväl av ettåriga dottern som av 33-åriga partnern.

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Laxpaj med potatis

(17)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(58)

Lax- och spenatpaj

(99)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g torsk eller kolja, färsk eller fryst och tinad
  • 1 ägg
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • neutral olja, till stekning
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • Korianderyoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka koriander, stjälkar och blad, hackade
  • salt
  • Till servering:
  • potatisklyftor eller ris
  • isbergssallad
  • limeklyftor

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg (1-5):
3.64 (14 betyg)

Har ni inte lagat fiskbiffar tidigare så måste ni testa de här. Kryddiga asiatiska smaker, roliga tillbehör och tillåtet att äta med händerna. Lägg en fiskbiff i ett krispigt salladsblad, lägg på lite picklad lök och korianderyoghurt. Pressa över lite lime och vik ihop salladsbladet runt härligheten. Gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snabbpicklad rödlök: Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.

Fiskbiffar:

  1. Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry ev chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, ca 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och ev limeklyftor.

Servering

Gott att rulla in en fiskbiff och lök i ett salladsblad och doppa i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin Borg

2020-05-24

Ursmarrig! Lätt att göra! Kanske engifte mjöl som bindemedel.

Karin Borg

2020-05-24

Ursmarrig! Lätt att göra! Kanske engifte mjöl som bindemedel.

Emilia

2020-04-20

Väldigt gott! Och lätt! Receptet gillades såväl av ettåriga dottern som av 33-åriga partnern.

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Laxpaj med potatis

(17)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(58)

Lax- och spenatpaj

(99)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)