Fisk- och skaldjursgryta serverad i bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En supergod fisk-och skaldjursgryta med paprika, lök, spenat och koriander och som serveras i bröd, smaskens! Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tomater, klyftade
  • 1 liten grön paprika, tärnad
  • 0.5 liten gul lök, hackad
  • 50 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g laxfilé eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 200 g blandade förkokta skaldjur, t ex räkor och musslor (tinade om frysta)
  • Till servering
  • 4 fras frallor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex prästost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg tomater, paprika, lök, spenatblad, koriander (blad och stjälk) och vitlök i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen. Mixa ihop tills nästan slät. Häll över i en kastrull.
  3. Skär fisken i bitar och salta. Lägg fiskbitar och skaldjur i kastrullen och koka upp. Dra kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå tills fisken är klar.
  4. Skär bort toppen av bröden som lock. Gröp ut innandömet och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fiskgrytan i bröden och strö över riven ost. Lägg locken bredvid och rosta mitt i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fisk- och räkspett med sötpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Sommarmarinerad lax med räksalsa

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g tomater, klyftade
  • 1 liten grön paprika, tärnad
  • 0.5 liten gul lök, hackad
  • 50 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g laxfilé eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 200 g blandade förkokta skaldjur, t ex räkor och musslor (tinade om frysta)
  • Till servering
  • 4 fras frallor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex prästost

Fisk- och skaldjursgryta serverad i bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En supergod fisk-och skaldjursgryta med paprika, lök, spenat och koriander och som serveras i bröd, smaskens! Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg tomater, paprika, lök, spenatblad, koriander (blad och stjälk) och vitlök i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen. Mixa ihop tills nästan slät. Häll över i en kastrull.
  3. Skär fisken i bitar och salta. Lägg fiskbitar och skaldjur i kastrullen och koka upp. Dra kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå tills fisken är klar.
  4. Skär bort toppen av bröden som lock. Gröp ut innandömet och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fiskgrytan i bröden och strö över riven ost. Lägg locken bredvid och rosta mitt i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fisk- och räkspett med sötpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Skaldjursmarmite

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smörgåstårta på Hönökaka

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Sommarmarinerad lax med räksalsa

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)