Fisk- och skaldjursgryta serverad i bröd

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En supergod fisk-och skaldjursgryta med paprika, lök, spenat och koriander och som serveras i bröd, smaskens! Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 400 g tomater, klyftade
  • 1 liten grön paprika, tärnad
  • 0.5 liten gul lök, hackad
  • 50 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g laxfilé eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 200 g blandade förkokta skaldjur, t ex räkor och musslor (tinade om frysta)
  • Till servering
  • 4 fras frallor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex prästost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg tomater, paprika, lök, spenatblad, koriander (blad och stjälk) och vitlök i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen. Mixa ihop tills nästan slät. Häll över i en kastrull.
  3. Skär fisken i bitar och salta. Lägg fiskbitar och skaldjur i kastrullen och koka upp. Dra kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå tills fisken är klar.
  4. Skär bort toppen av bröden som lock. Gröp ut innandömet och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fiskgrytan i bröden och strö över riven ost. Lägg locken bredvid och rosta mitt i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(46)

Camillas bouillabaisse

(14)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Fisk i skaldjurssås

(8)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 400 g tomater, klyftade
  • 1 liten grön paprika, tärnad
  • 0.5 liten gul lök, hackad
  • 50 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g laxfilé eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 200 g blandade förkokta skaldjur, t ex räkor och musslor (tinade om frysta)
  • Till servering
  • 4 fras frallor
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex prästost

Fisk- och skaldjursgryta serverad i bröd

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En supergod fisk-och skaldjursgryta med paprika, lök, spenat och koriander och som serveras i bröd, smaskens! Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg tomater, paprika, lök, spenatblad, koriander (blad och stjälk) och vitlök i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen. Mixa ihop tills nästan slät. Häll över i en kastrull.
  3. Skär fisken i bitar och salta. Lägg fiskbitar och skaldjur i kastrullen och koka upp. Dra kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå tills fisken är klar.
  4. Skär bort toppen av bröden som lock. Gröp ut innandömet och lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fiskgrytan i bröden och strö över riven ost. Lägg locken bredvid och rosta mitt i ugnen tills osten smält, ca 5 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(46)

Camillas bouillabaisse

(14)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Fisk i skaldjurssås

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies