För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisk med ris och tapenade – one pot

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

One pot med råris, vitkål och fisk som toppas med tomater och tapenade, minimalt med disk!

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g vitkål, hackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl råris
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 70 g tapenade

Gör så här

  1. Fräs kål, lök och vitlök i olja i en djup stekpanna med lock tills det mjuknat och fått lite färg.
  2. Tillsätt ris, citronpeppar och smulad buljongtärning. Häll på vatten och låt sjuda under lock ca 40 min.
  3. Skär fisken i mindre bitar, salta och lägg ovanpå riset tillsammans med tomaterna och tapenaden. Sätt tillbaka locket och låt stå ytterligare ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Köttfärspirog

(34)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(29)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(38)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g vitkål, hackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl råris
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 70 g tapenade

Fisk med ris och tapenade – one pot

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

One pot med råris, vitkål och fisk som toppas med tomater och tapenade, minimalt med disk!

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs kål, lök och vitlök i olja i en djup stekpanna med lock tills det mjuknat och fått lite färg.
  2. Tillsätt ris, citronpeppar och smulad buljongtärning. Häll på vatten och låt sjuda under lock ca 40 min.
  3. Skär fisken i mindre bitar, salta och lägg ovanpå riset tillsammans med tomaterna och tapenaden. Sätt tillbaka locket och låt stå ytterligare ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Köttfärspirog

(34)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(29)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(38)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)