Fisk med frasigt täcke

Betyg (1-5):
3.57 (72 betyg)

Tag favoritfisken och släng in i ugn med örter och ost. Kan väl bara bli gott?

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej, hoki
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna och skär dem ev i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta, peppra och häll på vattnet. Täck med aluminiumfolie och ånga fisken i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull, fräs lök och paprikapulver. Rör ner ströbröd, hackad persilja och riven ost. Ta ut formen ur ugnen och fördela brödblandningen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med råris, potatismos eller kokt potatis och en tomatsallad.

Tips

Om man vill kan man blanda i champinjoner. Borsta eller skölj 200 g champinjoner, hacka dem fint och låt dem fräsa med smör och lök i ca 5 min. Tillsätt sedan ströbröd, hackad persilja, riven ost och fördela över fisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Egle

2018-05-20

Väldigt gott recept. Sambon älskade det och jag inte minst!

Jennifer

2016-06-09

Blev ett riktigt gott och smakrikt täcke!

Botilda

2015-10-06

Hur gör man när man "ångar fisken"?

Susanna

2014-12-28

Mycket gott! Osten använder jag riven västerbotten eller herrgårdsost beroende på vad jag har hemma. Kokt potatis och smörslungade morötter, gott som tusan :-)

Jonas

2014-04-29

God och enkel vardagsmat som passar barnen..

Uffe

2013-09-04

Ganska vedervärdigt, synd att förstöra fisken med detta täcke...

Joachim

2013-04-25

Otroligt gott

Åsa

2012-09-26

Detta är ju sååååå gott !!!

Kim

2012-08-26

Riktig god vardagsmat, även barnen gillade det!

Kalle

2012-02-17

Supergott...

Lololol

2012-01-08

Hemsk

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(14)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Fisktaco

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej, hoki
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 dl riven lagrad ost

Fisk med frasigt täcke

Betyg (1-5):
3.57 (72 betyg)

Tag favoritfisken och släng in i ugn med örter och ost. Kan väl bara bli gott?

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna och skär dem ev i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta, peppra och häll på vattnet. Täck med aluminiumfolie och ånga fisken i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull, fräs lök och paprikapulver. Rör ner ströbröd, hackad persilja och riven ost. Ta ut formen ur ugnen och fördela brödblandningen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med råris, potatismos eller kokt potatis och en tomatsallad.

Tips

Om man vill kan man blanda i champinjoner. Borsta eller skölj 200 g champinjoner, hacka dem fint och låt dem fräsa med smör och lök i ca 5 min. Tillsätt sedan ströbröd, hackad persilja, riven ost och fördela över fisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Egle

2018-05-20

Väldigt gott recept. Sambon älskade det och jag inte minst!

Jennifer

2016-06-09

Blev ett riktigt gott och smakrikt täcke!

Botilda

2015-10-06

Hur gör man när man "ångar fisken"?

Susanna

2014-12-28

Mycket gott! Osten använder jag riven västerbotten eller herrgårdsost beroende på vad jag har hemma. Kokt potatis och smörslungade morötter, gott som tusan :-)

Jonas

2014-04-29

God och enkel vardagsmat som passar barnen..

Uffe

2013-09-04

Ganska vedervärdigt, synd att förstöra fisken med detta täcke...

Joachim

2013-04-25

Otroligt gott

Åsa

2012-09-26

Detta är ju sååååå gott !!!

Kim

2012-08-26

Riktig god vardagsmat, även barnen gillade det!

Kalle

2012-02-17

Supergott...

Lololol

2012-01-08

Hemsk

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(150)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(14)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Fisktaco

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies