Fisk med frasigt täcke

Betyg (1-5):
3.59 (73 betyg)

Tag favoritfisken och släng in i ugn med örter och ost. Kan väl bara bli gott?

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej, hoki
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna och skär dem ev i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta, peppra och häll på vattnet. Täck med aluminiumfolie och ånga fisken i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull, fräs lök och paprikapulver. Rör ner ströbröd, hackad persilja och riven ost. Ta ut formen ur ugnen och fördela brödblandningen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med råris, potatismos eller kokt potatis och en tomatsallad.

Tips

Om man vill kan man blanda i champinjoner. Borsta eller skölj 200 g champinjoner, hacka dem fint och låt dem fräsa med smör och lök i ca 5 min. Tillsätt sedan ströbröd, hackad persilja, riven ost och fördela över fisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Egle

2018-05-20

Väldigt gott recept. Sambon älskade det och jag inte minst!

Jennifer

2016-06-09

Blev ett riktigt gott och smakrikt täcke!

Botilda

2015-10-06

Hur gör man när man "ångar fisken"?

Susanna

2014-12-28

Mycket gott! Osten använder jag riven västerbotten eller herrgårdsost beroende på vad jag har hemma. Kokt potatis och smörslungade morötter, gott som tusan :-)

Jonas

2014-04-29

God och enkel vardagsmat som passar barnen..

Uffe

2013-09-04

Ganska vedervärdigt, synd att förstöra fisken med detta täcke...

Joachim

2013-04-25

Otroligt gott

Åsa

2012-09-26

Detta är ju sååååå gott !!!

Kim

2012-08-26

Riktig god vardagsmat, även barnen gillade det!

Kalle

2012-02-17

Supergott...

Lololol

2012-01-08

Hemsk

Liknande recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex torsk, kolja, sej, hoki
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk vatten
  • 100 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt

Fisk med frasigt täcke

Betyg (1-5):
3.59 (73 betyg)

Tag favoritfisken och släng in i ugn med örter och ost. Kan väl bara bli gott?

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna och skär dem ev i bitar. Fryst fiskblock tinas något och skärs i 2 cm tjocka skivor. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Salta, peppra och häll på vattnet. Täck med aluminiumfolie och ånga fisken i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Smält smör i en kastrull, fräs lök och paprikapulver. Rör ner ströbröd, hackad persilja och riven ost. Ta ut formen ur ugnen och fördela brödblandningen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med råris, potatismos eller kokt potatis och en tomatsallad.

Tips

Om man vill kan man blanda i champinjoner. Borsta eller skölj 200 g champinjoner, hacka dem fint och låt dem fräsa med smör och lök i ca 5 min. Tillsätt sedan ströbröd, hackad persilja, riven ost och fördela över fisken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Egle

2018-05-20

Väldigt gott recept. Sambon älskade det och jag inte minst!

Jennifer

2016-06-09

Blev ett riktigt gott och smakrikt täcke!

Botilda

2015-10-06

Hur gör man när man "ångar fisken"?

Susanna

2014-12-28

Mycket gott! Osten använder jag riven västerbotten eller herrgårdsost beroende på vad jag har hemma. Kokt potatis och smörslungade morötter, gott som tusan :-)

Jonas

2014-04-29

God och enkel vardagsmat som passar barnen..

Uffe

2013-09-04

Ganska vedervärdigt, synd att förstöra fisken med detta täcke...

Joachim

2013-04-25

Otroligt gott

Åsa

2012-09-26

Detta är ju sååååå gott !!!

Kim

2012-08-26

Riktig god vardagsmat, även barnen gillade det!

Kalle

2012-02-17

Supergott...

Lololol

2012-01-08

Hemsk

Liknande recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies