Fisk med aubergine- och tomatsås

Betyg (1-5):
3.31 (36 betyg)

En vinnare både på barn- och vuxentallriken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 medelstor aubergine i kuber på 1 cm
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g skalade tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g torsk, hoki, sej eller lax, i kuber på 2 cm
  • 1 msk frysta italienska örter
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk grädde, eventuellt
  • Till servering:
  • pasta, t ex tagliatelle eller cavatatti
  • smulad fetaost
  • basilikablad

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en traktörpanna eller gryta. Fräs lök och aubergine cirka 5 minuter, rör då och då. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt tomater och buljongtärning, koka upp och låt koka cirka 5 minuter. Späd eventuellt med vatten.
  3. Lägg fiskkuberna i tomatsåsen och vartefter fisken kokar, finfördela med slev så att fisken blir smulad i såsen.
  4. Smaksätt med italienska örter. Smaka av med salt och peppar. Avrunda eventuellt med grädde.

Servering

Servera med nykokt pasta och toppa gärna grytan med smulad fetaost och basilikablad.

Tips

Byt ut 400 g krossade tomater mot 5 färska.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



f

2012-01-01

torskrecept

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Fisktaco

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Laxtaco

(9)

Couscouspanna med fisk

(30)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Bowl med sashimilax

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 medelstor aubergine i kuber på 1 cm
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g skalade tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g torsk, hoki, sej eller lax, i kuber på 2 cm
  • 1 msk frysta italienska örter
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk grädde, eventuellt
  • Till servering:
  • pasta, t ex tagliatelle eller cavatatti
  • smulad fetaost
  • basilikablad

Fisk med aubergine- och tomatsås

Betyg (1-5):
3.31 (36 betyg)

En vinnare både på barn- och vuxentallriken.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en traktörpanna eller gryta. Fräs lök och aubergine cirka 5 minuter, rör då och då. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt tomater och buljongtärning, koka upp och låt koka cirka 5 minuter. Späd eventuellt med vatten.
  3. Lägg fiskkuberna i tomatsåsen och vartefter fisken kokar, finfördela med slev så att fisken blir smulad i såsen.
  4. Smaksätt med italienska örter. Smaka av med salt och peppar. Avrunda eventuellt med grädde.

Servering

Servera med nykokt pasta och toppa gärna grytan med smulad fetaost och basilikablad.

Tips

Byt ut 400 g krossade tomater mot 5 färska.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



f

2012-01-01

torskrecept

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Fisktaco

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Laxtaco

(9)

Couscouspanna med fisk

(30)

Blomkåls- Jansson

(96)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies