Fisk i pepparrotssås och rödbetor

Fisk i pepparrotssås och rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Smakrik och lättlagad fisk med en sås gjord på pepparrot som ger lite sting. gott med rödbetor och den kokta potatisen till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 kg potatis, skalad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • 1 fiskbuljongtärning, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g fryst torskfilé eller alaska pollock, tinad
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk smör
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • Till servering
  • finriven färsk pepparrot
  • citronklyftor, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka grädde, pepparrot och buljongtärning till tjockare konsistens, ca 10 min. Salta fisken och skär i portionsbitar. Lägg ner i såsen att sjuda tills fisken är klar, ca 4 min.
  2. Vänd runt potatisen i dill och en klick smör. Skär rödbetorna i bitar och värm lite i mikro eller i en liten kastrull. Servera fisken och såsen med potatis, rödbetor, pepparrot och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-03-04

Hur mycket pepparrot ska man ha i gräddsåsen? Står inte med i ingredienslistan. Flera av era recept har dessa små missar, det är lite irriterande.

Kerstin

2019-10-20

Otroligt god sås!

Fisk i pepparrotssås och rödbetor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis, skalad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • 1 fiskbuljongtärning, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g fryst torskfilé eller alaska pollock, tinad
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk smör
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • Till servering
  • finriven färsk pepparrot
  • citronklyftor, till servering

Fisk i pepparrotssås och rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Smakrik och lättlagad fisk med en sås gjord på pepparrot som ger lite sting. gott med rödbetor och den kokta potatisen till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka grädde, pepparrot och buljongtärning till tjockare konsistens, ca 10 min. Salta fisken och skär i portionsbitar. Lägg ner i såsen att sjuda tills fisken är klar, ca 4 min.
  2. Vänd runt potatisen i dill och en klick smör. Skär rödbetorna i bitar och värm lite i mikro eller i en liten kastrull. Servera fisken och såsen med potatis, rödbetor, pepparrot och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-03-04

Hur mycket pepparrot ska man ha i gräddsåsen? Står inte med i ingredienslistan. Flera av era recept har dessa små missar, det är lite irriterande.

Kerstin

2019-10-20

Otroligt god sås!