
Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa
Betyg (1-5):
En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g lutfisk
- 1 tsk salt
- 2 ägg, uppvispade
- 2.5 dl panko ströbröd
- smör, till stekning
- Guacamole
- 2 avokador
- 1 tomat, hackad
- 1 röd chili, finhackad
- 0.5 lime, pressad saft
- salt
- Mangosalsa
- 1 mango
- 1 kruka färsk mynta
- 0.5 gurka
- 1 salladslök
- 1 lime, pressad saft
- Tillbehör
- tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs
Gör så här
- Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.
Guacamole:
- Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
- Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.
Liknande recept
Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa
Betyg (1-5):
En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.
Guacamole:
- Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
- Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!