För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • smör, till stekning
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör
  • tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs

Gör så här

  1. Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
  2. Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Lax- och spenatpaj

(99)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • smör, till stekning
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör
  • tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
  2. Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Lax- och spenatpaj

(99)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(53)