Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • smör, till stekning
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör
  • tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs

Gör så här

  1. Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
  2. Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(61)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • smör, till stekning
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör
  • tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
  2. Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(61)