Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 600 g lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • smör, till stekning
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör
  • tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs

Gör så här

  1. Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
  2. Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

(8)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

(1)

Indisk kryddrubbad lax med stekta grönsaker

(9)

Laxbiffar med nudelsallad

(18)

Auberginecurry med lax

(11)

Lax med rosépeppar och fänkålssallad

(13)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g lutfisk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2.5 dl panko ströbröd
  • smör, till stekning
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 gurka
  • 1 salladslök
  • 1 lime, pressad saft
  • Tillbehör
  • tortillabröd, sallad och srirachamajonnäs

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En supergod rätt, för både lutfiskälskare och skeptiker. Recept av Syskonen Bertelsen

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken och skär den i kuber, salta runt om. Vänd fisken först i ägg och sedan i panko. Stek runt om i smör på medelhög värme 7–8 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna och blanda ner tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Mangosalsa: Skala och skär mangon i små tärningar. Hacka mynta, gurka och salladslök. Blanda allt med limesaften och smaka av med salt.
  2. Fyll tortillabröd med lutfisk, strimlad sallad, guacamole och mangosalsa, toppa med srirachamajonnäs.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)

Ugnsbakad fisk med oliver och spenat

(8)

Endives braisées - Bräserade endiver

(0)

Citronstekt laxfilé med salsa fresca

(1)

Indisk kryddrubbad lax med stekta grönsaker

(9)

Laxbiffar med nudelsallad

(18)

Auberginecurry med lax

(11)

Lax med rosépeppar och fänkålssallad

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies