Fishcakes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Fishcakes med ingefära, chili och kokosmjölk som toppas med päron och jordnötter, så gott! Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal (saften till servering)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk maizena
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 150 g rödkål
  • 1 hårt päron
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar.
  2. Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor.
  4. Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.

Tips

Testa att byta någon deciliter av vattnet till riset mot kokosmjölk för extra god smak och krämighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2020-04-12

Snabb vardagsätt, men lite tråkig smak trots att jag lade till både koriander och chili. Om jag gör den igen kommer jag att skippa ströbröd i smeten och istället vända biffarna i ströbröd innan stekning. Fick även göra en snabb nuoc cham att dippa dem i eftersom de blev ganska torra.

Lisa

2020-02-12

Väldigt gott, uppskattas av både vuxna och barn i vår familj. Jag upplever dock att det saknas någon sås, det blir lite torrt.

MT

2019-08-08

Varför syns inte några ingredienser trots att jag är inloggad? Sugen på att rasta detta recept men ser ju inte vad som ska användas, bara hur jag gör. 🤔

Desirée

2019-01-08

Gjorde på färsk torskfilé samt panerade med panko och serverade Med en sallad som jag pressade en hel lime i, fisksås, lite olivolja och salt & peppar. Gjorde även en sås på mini fraiche, lime och vitlök. Super gott!!

Maria

2018-10-08

Tog vanligt ris och åt tillsammans med en klick gräddfil. Väldigt gott!

Kerstin

2018-01-07

Otroligt goda fiskkakor som även våra kräsna barn gillade! Skulle ha varit någon god sås till kanske, vi fick ta creme fraiche. Det tog väldigt lång tid att laga med allt hackande, rivande och pressande. Ingen vardagsrätt, men passade fint till söndagsmiddagen.

Tove

2017-12-23

Supergott!

Margareta

2017-10-10

Goda fiskkakor med spännande tillbehör. Kommer absolut att laga igen. 35 minuter är väl optimistiskt. Kanske om man är en familj som hjälps åt....

Karin

2017-10-09

Skulle vara intressant att få uträknat kalorier på dina rätter, Lotta!

Eva

2017-10-06

lagade rätten idag och det hela smakade jätte gott. det tog dock mer än 35 minuter

Liknande recept

Spara recept

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kantarellgryta

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Köttfärssås med linser

Betyg
Betyg
(45)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal (saften till servering)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 ägg
  • 2 tsk maizena
  • olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2.5 dl jasminris
  • 150 g rödkål
  • 1 hårt päron
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 dl salta jordnötter, hackade

Fishcakes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Fishcakes med ingefära, chili och kokosmjölk som toppas med päron och jordnötter, så gott! Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krama ut överflödig vätska ur fisken och skär den i mindre bitar.
  2. Riv ingefäran grovt och pressa ur saften. Mixa fisken med ingefärssaften och resten av ingredienserna till en slät smet.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidor.
  4. Skär kålen i strimlor. Strimla päronet som tändstickor. Skeda upp riset på ett fat, lägg på kålen och fiskkakorna. Toppa med päron, chili och jordnötter. Pressa över limesaft vid servering.

Tips

Testa att byta någon deciliter av vattnet till riset mot kokosmjölk för extra god smak och krämighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Håkan

2020-04-12

Snabb vardagsätt, men lite tråkig smak trots att jag lade till både koriander och chili. Om jag gör den igen kommer jag att skippa ströbröd i smeten och istället vända biffarna i ströbröd innan stekning. Fick även göra en snabb nuoc cham att dippa dem i eftersom de blev ganska torra.

Lisa

2020-02-12

Väldigt gott, uppskattas av både vuxna och barn i vår familj. Jag upplever dock att det saknas någon sås, det blir lite torrt.

MT

2019-08-08

Varför syns inte några ingredienser trots att jag är inloggad? Sugen på att rasta detta recept men ser ju inte vad som ska användas, bara hur jag gör. 🤔

Desirée

2019-01-08

Gjorde på färsk torskfilé samt panerade med panko och serverade Med en sallad som jag pressade en hel lime i, fisksås, lite olivolja och salt & peppar. Gjorde även en sås på mini fraiche, lime och vitlök. Super gott!!

Maria

2018-10-08

Tog vanligt ris och åt tillsammans med en klick gräddfil. Väldigt gott!

Kerstin

2018-01-07

Otroligt goda fiskkakor som även våra kräsna barn gillade! Skulle ha varit någon god sås till kanske, vi fick ta creme fraiche. Det tog väldigt lång tid att laga med allt hackande, rivande och pressande. Ingen vardagsrätt, men passade fint till söndagsmiddagen.

Tove

2017-12-23

Supergott!

Margareta

2017-10-10

Goda fiskkakor med spännande tillbehör. Kommer absolut att laga igen. 35 minuter är väl optimistiskt. Kanske om man är en familj som hjälps åt....

Karin

2017-10-09

Skulle vara intressant att få uträknat kalorier på dina rätter, Lotta!

Eva

2017-10-06

lagade rätten idag och det hela smakade jätte gott. det tog dock mer än 35 minuter

Liknande recept

Spara recept

Rostad rotselleri med brynt smör och potatismos

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kantarellgryta

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rotfrukstplättar med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Köttfärssås med linser

Betyg
Betyg
(45)