Fish tacos deluxe

Betyg (1-5):
4.22 (32 betyg)

Fish tacos är den nya food truck-favoriten – detta är Amirs variant.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g torskfilé, ev torskrygg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl panko ströbröd
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1 tsk salt
  • Kiwi- och limesås:
  • 4 st kiwi
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • 1 stänk tabasco
  • salt och ev honung
  • Till servering:
  • 4 stora tortillabröd eller 8 små
  • 2 gemsallad
  • 2 avokador
  • 0.5 kruka koriander
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

Kiwi- och limesås:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och ev honung.
  2. Skär fisken i stora kuber. Salta och peppra. Doppa i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd.
  3. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 175°. Fritera några fiskbitar i taget tills de är krispiga och gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Stek bröden hastigt i torr stekpanna och servera fisken med sallad, avokado, koriander, gräddfil, picklad rödlök (se recept nedan) och såsen. Picklad rödlök: Skiva 2 rödlökar tunt, gärna med mandolin. Värm 1 ½ dl vatten, 1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) tills sockret smält. Lägg i 1 stjärnanis, 2 krm salt och löken. Låt stå i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2017-02-19

Fräscht gott enkelt.

Ulrika

2017-02-04

Supergott!

Paula

2017-02-02

Familjens favoritrecept, kiwisåsen är särskilt god!

Liknande recept

Klassisk laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Tesotad tonfisk med lime

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Quesadillas med tonfisk

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g torskfilé, ev torskrygg
  • 2 krm svartpeppar
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl panko ströbröd
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1 tsk salt
  • Kiwi- och limesås:
  • 4 st kiwi
  • 0.5 kruka koriander
  • 1 stor lime, finrivet skal och saft
  • 1 stänk tabasco
  • salt och ev honung
  • Till servering:
  • 4 stora tortillabröd eller 8 små
  • 2 gemsallad
  • 2 avokador
  • 0.5 kruka koriander
  • 2 dl gräddfil

Fish tacos deluxe

Betyg (1-5):
4.22 (32 betyg)

Fish tacos är den nya food truck-favoriten – detta är Amirs variant.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Kiwi- och limesås:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och ev honung.
  2. Skär fisken i stora kuber. Salta och peppra. Doppa i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd.
  3. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 175°. Fritera några fiskbitar i taget tills de är krispiga och gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Stek bröden hastigt i torr stekpanna och servera fisken med sallad, avokado, koriander, gräddfil, picklad rödlök (se recept nedan) och såsen. Picklad rödlök: Skiva 2 rödlökar tunt, gärna med mandolin. Värm 1 ½ dl vatten, 1 dl strösocker och ½ dl ättiksprit (12 %) tills sockret smält. Lägg i 1 stjärnanis, 2 krm salt och löken. Låt stå i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela

2017-02-19

Fräscht gott enkelt.

Ulrika

2017-02-04

Supergott!

Paula

2017-02-02

Familjens favoritrecept, kiwisåsen är särskilt god!

Liknande recept

Klassisk laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Tesotad tonfisk med lime

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Quesadillas med tonfisk

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies