Finska pinnar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • 5 bittermandel eller ½-1 krm bittermandelarom
  • Pensling, Garnering:
  • ägg, uppvispat eller äggvita
  • hackad sötmandlar
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Gör degen, ev med riven bittermandel. Rulla den till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispat ägg eller äggvita. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • 5 bittermandel eller ½-1 krm bittermandelarom
  • Pensling, Garnering:
  • ägg, uppvispat eller äggvita
  • hackad sötmandlar
  • pärlsocker

Finska pinnar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör degen, ev med riven bittermandel. Rulla den till fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längderna på en gång med uppvispat ägg eller äggvita. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar. Lägg kakorna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies