Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.18 (11 betyg)

Pizza med Västerbottensost, potatis och ansjovis på filodeg. Frasig, smakrik och perfekt till kräftskiva och fest!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.18 (11 betyg)

Pizza med Västerbottensost, potatis och ansjovis på filodeg. Frasig, smakrik och perfekt till kräftskiva och fest!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minipiroger med lax

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)