Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Risfyllda grönsaker

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Fish tacos deluxe

(31)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl blomkålsris (riven blomkål)
  • 2 msk smör
  • 4 ark färsk filodeg
  • 50 g smält smör, att pensla med
  • 250 g färskpotatis
  • 1 burk ansjovisfilé, hackad (à 55 g)
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 5 kvistar färsk färsk timjan
  • svartpeppar

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och blomkålsris i smör tills det mjuknat utan att få färg. Mosa det något slätare.
  2. Rulla ut ett filodegsark och pensla det med smält smör. Lägg på 3 lager till, med smör emellan. Flytta över arken till en plåt med bakplåtspapper. Strö blomkålsfräset på filodegen och fördela lövtunna skivor av potatisen (använd gärna mandolin) i ett lager ovanpå. Strö över hackad anjovis och riven ost. Repa timjankvistarna och strö över och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Tips

Perfekta tillbehöret till kräftskivan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Risfyllda grönsaker

(0)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Fish tacos deluxe

(31)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies