För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Filodegspizza med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Krispig vegetarisk filodegspizza med sötpotatis, vitlök och parmesan. Enkelt, krispigt och gör måltiden till en fest!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 ark filodeg
  • 0.5 dl olivolja
  • 350 g sötpotatis
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g hyvlad parmesan
  • 1 dl grovt hackad oregano

Gör så här

  1. Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olivolja. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.
  2. Skala och dela sötpotatisen i 4 klyftor på längden. Skär klyftorna i tunna skivor, gärna i en matberedare.
  3. Fördela potatisen på filodegen och pressa över vitlöken. Salta, peppra och täck med parmesan och oregano. Droppa över lite mer olivolja och grädda mitt i ugnen 15-20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-06-19

Så gott! Rekommenderas!

Katarina

2013-09-20

Jättegod rätt! Jag lade till tunnskuvad rödlök och squash samt lite mer vitlök som jag också skivade tunnt. Serverade en god vitkålsallad till. Kan rekomenderas.

Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(7)

Räktacos

(14)

Barnens kycklingpizza

(11)

Grillad tortillarulle

(24)

Fredagsmys med tacos

(17)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Stekt kyckling

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 5 ark filodeg
  • 0.5 dl olivolja
  • 350 g sötpotatis
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g hyvlad parmesan
  • 1 dl grovt hackad oregano

Filodegspizza med sötpotatis

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Krispig vegetarisk filodegspizza med sötpotatis, vitlök och parmesan. Enkelt, krispigt och gör måltiden till en fest!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla arket med olivolja. Lägg på ett ark till och pensla igen. Upprepa med resten av arken.
  2. Skala och dela sötpotatisen i 4 klyftor på längden. Skär klyftorna i tunna skivor, gärna i en matberedare.
  3. Fördela potatisen på filodegen och pressa över vitlöken. Salta, peppra och täck med parmesan och oregano. Droppa över lite mer olivolja och grädda mitt i ugnen 15-20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-06-19

Så gott! Rekommenderas!

Katarina

2013-09-20

Jättegod rätt! Jag lade till tunnskuvad rödlök och squash samt lite mer vitlök som jag också skivade tunnt. Serverade en god vitkålsallad till. Kan rekomenderas.

Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(7)

Räktacos

(14)

Barnens kycklingpizza

(11)

Grillad tortillarulle

(24)

Fredagsmys med tacos

(17)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Stekt kyckling

(1)