För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Filodegspaj med spenat och cream cheese

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Härligt god paj med en spröd filodegsbotten och fyllning av spenat, tomater, fetaost och cream cheese. Recept ur kokboken: Pajer av Lena Söderström.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 filodegsark
  • 50 g smör, smält
  • Rostade tomater
  • 250 g körsbärstomat, gärna på kvist
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Fyllning
  • 400 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 3 ägg
  • 150 g fetaost
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och citronsaft. Strö över socker och salt och rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  2. Fräs spenaten i olja tills den sjunkit ihop. Lättast att lägga i lite i taget. Fortsätt tills all vätska ångat bort. Låt svalna och krama sedan lätt ut vätskan.
  3. Rör ihop cream cheese, citronskal, citronsaft, salt och chilipeppar till en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget och smula ner fetaosten. Vänd ner spenat, lök och örter i smeten.
  4. Pensla filodegsarken med smält smör och lägg omlott i en pajform, ca 24 cm i diameter. Bred ut fyllningen på pajbotten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  5. Spraya någon gång under tiden med vatten på kanterna så de inte bränns, eller täck pajen med bakplåtspapper. Toppa med tomaterna vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

(52)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Grillad halloumi med sallad

(20)

Zucchinigratäng med korv

(18)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(39)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 6 filodegsark
  • 50 g smör, smält
  • Rostade tomater
  • 250 g körsbärstomat, gärna på kvist
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Fyllning
  • 400 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 3 ägg
  • 150 g fetaost
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och oregano

Filodegspaj med spenat och cream cheese

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Härligt god paj med en spröd filodegsbotten och fyllning av spenat, tomater, fetaost och cream cheese. Recept ur kokboken: Pajer av Lena Söderström.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och citronsaft. Strö över socker och salt och rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  2. Fräs spenaten i olja tills den sjunkit ihop. Lättast att lägga i lite i taget. Fortsätt tills all vätska ångat bort. Låt svalna och krama sedan lätt ut vätskan.
  3. Rör ihop cream cheese, citronskal, citronsaft, salt och chilipeppar till en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget och smula ner fetaosten. Vänd ner spenat, lök och örter i smeten.
  4. Pensla filodegsarken med smält smör och lägg omlott i en pajform, ca 24 cm i diameter. Bred ut fyllningen på pajbotten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
  5. Spraya någon gång under tiden med vatten på kanterna så de inte bränns, eller täck pajen med bakplåtspapper. Toppa med tomaterna vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

(52)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Grillad halloumi med sallad

(20)

Zucchinigratäng med korv

(18)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(39)