Filodegskorgar med stekta äpplen och hemgjord kardemummaglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Ett både kul och elegant sätt att servera äpplen. Krispiga, lövtunna filodegskorgar fylls med kanelstekta äpplen. Servera med hemlagad kardemummaglass.

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 filodegsark
  • 30 g smält smör
  • 3 stora äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • ev strösocker
  • Kardemummaglass:
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 0.5 msk kardemummakärnor, mortlade

Gör så här

  1. Kardemummaglass: Vispa grädden fluffig med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken och kardemumman, vispa tills du får en jämn smet. Häll smeten i en frystålig form och låt stå i frysen tills den är genomfrusen, ca 8 timmar (tiden beror på formen).

Filodegskorgar:

  1. Skär filodegen i 18 kvadrater ca 10x10 cm. Pensla med smör och lägg alla ark omlott i högar om 3. Pensla muffinsplåten med smör och lägg i filodegshögarna till 6 korgar. Grädda mitt i ugnen 5-10 min. Passa noga, de får fort färg mot slutet.

Äpplen:

  1. Skala och skär äpplena i tärningar. Stek i smör med kanelen tills äpplena är mjuka, smaka ev av med socker. Fyll korgarna med de varma äpplena och servera med kardemummaglassen.

Tips

Ta fram glassen en stund innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Yoghurtpannacotta

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 filodegsark
  • 30 g smält smör
  • 3 stora äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 tsk malen kanel
  • ev strösocker
  • Kardemummaglass:
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 0.5 msk kardemummakärnor, mortlade

Filodegskorgar med stekta äpplen och hemgjord kardemummaglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Ett både kul och elegant sätt att servera äpplen. Krispiga, lövtunna filodegskorgar fylls med kanelstekta äpplen. Servera med hemlagad kardemummaglass.

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
Ugnstemperatur:175º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kardemummaglass: Vispa grädden fluffig med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken och kardemumman, vispa tills du får en jämn smet. Häll smeten i en frystålig form och låt stå i frysen tills den är genomfrusen, ca 8 timmar (tiden beror på formen).

Filodegskorgar:

  1. Skär filodegen i 18 kvadrater ca 10x10 cm. Pensla med smör och lägg alla ark omlott i högar om 3. Pensla muffinsplåten med smör och lägg i filodegshögarna till 6 korgar. Grädda mitt i ugnen 5-10 min. Passa noga, de får fort färg mot slutet.

Äpplen:

  1. Skala och skär äpplena i tärningar. Stek i smör med kanelen tills äpplena är mjuka, smaka ev av med socker. Fyll korgarna med de varma äpplena och servera med kardemummaglassen.

Tips

Ta fram glassen en stund innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Yoghurtpannacotta

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)