Filodegskorgar med kycklingröra

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Festligt och smakfullt på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g kokt potatis
  • 3 kokta ägg
  • 0.25 grillad kyckling
  • 2 saltgurkor
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 2 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • filodegsark
  • granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Pressa potatisen ner i en bunke. Grovriv äggen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna gurkorna. Blanda ihop allt med tinade ärtor och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ut bitar ur filodegen med måtten ca 10 x 10 cm. Tryck ner dem två och två i torr muffinsplåt el andra ugnståliga små skålar. Grädda gyllene, ca 5 min. Ställ att svalna.
  4. Fyll filodegskorgarna med röran och toppa med granatäppelkärnor.

Tips

Korgarna kan även göras med tunnbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skagenröra

(29)

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g kokt potatis
  • 3 kokta ägg
  • 0.25 grillad kyckling
  • 2 saltgurkor
  • 1 dl frysta gröna ärter
  • 2 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • filodegsark
  • granatäppelkärnor

Filodegskorgar med kycklingröra

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Festligt och smakfullt på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Pressa potatisen ner i en bunke. Grovriv äggen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna gurkorna. Blanda ihop allt med tinade ärtor och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ut bitar ur filodegen med måtten ca 10 x 10 cm. Tryck ner dem två och två i torr muffinsplåt el andra ugnståliga små skålar. Grädda gyllene, ca 5 min. Ställ att svalna.
  4. Fyll filodegskorgarna med röran och toppa med granatäppelkärnor.

Tips

Korgarna kan även göras med tunnbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skagenröra

(29)

Fish tacos deluxe

(32)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies