
Filodegskorgar med kycklingröra
Betyg (1-5):
Festligt och smakfullt på buffébordet.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kokt potatis
- 3 kokta ägg
- 0.25 grillad kyckling
- 2 saltgurkor
- 1 dl frysta gröna ärter
- 2 dl majonnäs
- salt och svartpeppar
- Till servering:
- filodegsark
- granatäppelkärnor
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Pressa potatisen ner i en bunke. Grovriv äggen.
- Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna gurkorna. Blanda ihop allt med tinade ärtor och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
- Skär ut bitar ur filodegen med måtten ca 10 x 10 cm. Tryck ner dem två och två i torr muffinsplåt el andra ugnståliga små skålar. Grädda gyllene, ca 5 min. Ställ att svalna.
- Fyll filodegskorgarna med röran och toppa med granatäppelkärnor.
Tips

Korgarna kan även göras med tunnbröd.
Liknande recept
Filodegskorgar med kycklingröra
Betyg (1-5):
Festligt och smakfullt på buffébordet.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Pressa potatisen ner i en bunke. Grovriv äggen.
- Skär kycklingen i mindre bitar. Tärna gurkorna. Blanda ihop allt med tinade ärtor och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
- Skär ut bitar ur filodegen med måtten ca 10 x 10 cm. Tryck ner dem två och två i torr muffinsplåt el andra ugnståliga små skålar. Grädda gyllene, ca 5 min. Ställ att svalna.
- Fyll filodegskorgarna med röran och toppa med granatäppelkärnor.
Tips

Korgarna kan även göras med tunnbröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!