Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
3.86 (137 betyg)

Nybakat bröd med nötter och frukt både mättar och stillar sötsuget. Här är filmjölksbrödet som får det att vattnas i munnen!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 300 g valfria blandade nötter och frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hassel-, pecannötter
  • 300 g torkade frukter, t ex aprikoser, plommon, russin
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2019-10-11

Hur mycket salt ska det vara i? Hittar inte mängd salt som ska blandas med nötter och mjöl.

Kornelia

2018-02-06

Hade i rostade hasselnötter, pistagenötter, cashewnötter och solrosfrön (allt tillsammans ca 300g). Aprikoser och russin. Fy .... vad gott brödet blev! Kommer göra en till sats imorgo! Gott gott

Marianne

2016-04-01

Jag hackade inte nötter o frukt blev jättebra!

Marianne

2016-04-01

Mindre mängd frukt, kortare tid i ugnen blev bäst! Jättegott bröd och en bra present som uppskattas!

Amy

2016-01-23

Älskar detta bröd & bakar det ofta

Mattias

2016-01-14

Gick väldigt snabbt att göra smeten, nu är det bara att vänta ytterliggare en timme tills det är klart. Heja Blåvitt.

Amanda

2015-10-31

Super gott och nyttigt bröd! Snabbt att göra även om det ska vara 2 timmar i ugnen... :)

Veronica

2015-08-29

Verkligen ett jättegott bröd o enkelt att göra. Hade ca 200gr av vardera nötter o torkad frukt. Ugn 175gr ca 1 timma och 40 minuter.

Anki

2015-03-14

Jag bakar det med havregurt istället för fil. Då funkar det utmärkt för mjölkallergiker ! Det blir precis lika bra.

Marie

2014-12-02

SÅ GOTT! Halvera mängden frukt, det räcker...

mari

2014-07-09

supergott jag tog hälsofil med honung i och mindre sirap super gott vart det

K

2014-06-19

Enkelt och gott!

Gustav

2014-05-31

Supergott!!!

Marie

2014-04-18

Världens godaste bröd men jag minskar mängden frukt till 150-200 gram och i min ugn så behöver brödet 2.5h.

Sven-Bertil

2014-04-17

5*, jättegott!

Andreas

2014-03-23

Glöm surdegar och köpebröd - fantastiskt gott! Jag bytte ut sirapen mot honung och fyllde brödet med nötter och torkad frukt. Beroendeframkallande !!

bella

2014-03-12

detta är det godaste brödet som existerar och det ENDA som jag bakar för tillfället. Det går inte att jämföra med andra bröd!!!

ekot

2014-02-11

Underbart bröd! :D

Yvonne Kron

2013-12-23

Supergott!

Klara

2013-11-23

Fantastiskt bröd! Jag kör på 1/2 walnötter, 1/4 linfrön och 1/4 solroskärnor. Frukten tar jag bara hälften av (det räcker), fikon är perfekt om man vill ha lite julsmak på brödet.

Xenia

2013-10-25

Fukta pappret på baksidan och dra loss. Själv smörjer jag och bröar formen :) Lättare.

Britta/webbredaktionen

2013-10-22

@LA Jag har tyvärr ingen förklaring till det.

LA

2013-10-21

Men hur i hela ***** få bort bakplåtspappret från brödet?!? Sitter som berget.

Carin

2013-09-18

Kanongott utan pålägg eller med en klick färskost. Mycket tid för 1 bröd så gör fler på en gång :-)

Theres

2013-09-02

Så gott! Sambon var riktigt imponerad. Testade dinkelmjöl (3 dl) istället för vetemjöl och agavesirap istället för mörk sirap och det blev toppen!

Bella

2013-08-24

Det godaste brödet jag någonsin bakat och även det godaste jag någonsin ÄTIT! Ska göra en till limpa redan idag!!!! 100 stjärnor utav 10!!!

Lena

2013-08-23

Underbart god, snarare kaffebröd än bröd. Går inte att sluta äta :)

Josefina

2013-02-01

Så gott, och så enkelt att baka! Måste vara ett utav de godaste bröd jag har smakat!

Britta/Webbredaktionen

2013-01-14

Det är svårt att säga varför det blivit fel, men det låter som om du haft fel mängd mjöl.

Inger Nordholm

2013-01-13

Jag fattar inte vad jag gjort för fel,den blir inte riktigt gräddad efter 2 timmar i ugnen fortfarande degig.Jag har haft en termometer också och då visa den klar efter 55 minuter och då var den ställd på 93 grder och den var inte alls klar.Vad gör jag för fel?

Liknande recept

Kvarg med ingefära, frukt och honung

(13)

Smoothie Röd skymning

(5)

Smoothie med banan och bär

(32)

Smoothie med mango och banan

(4)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Smoothie med ananas och mango

(4)

Smoothie med spirulina

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g valfria blandade nötter och frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hassel-, pecannötter
  • 300 g torkade frukter, t ex aprikoser, plommon, russin
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 tsk salt

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
3.86 (137 betyg)

Nybakat bröd med nötter och frukt både mättar och stillar sötsuget. Här är filmjölksbrödet som får det att vattnas i munnen!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2019-10-11

Hur mycket salt ska det vara i? Hittar inte mängd salt som ska blandas med nötter och mjöl.

Kornelia

2018-02-06

Hade i rostade hasselnötter, pistagenötter, cashewnötter och solrosfrön (allt tillsammans ca 300g). Aprikoser och russin. Fy .... vad gott brödet blev! Kommer göra en till sats imorgo! Gott gott

Marianne

2016-04-01

Jag hackade inte nötter o frukt blev jättebra!

Marianne

2016-04-01

Mindre mängd frukt, kortare tid i ugnen blev bäst! Jättegott bröd och en bra present som uppskattas!

Amy

2016-01-23

Älskar detta bröd & bakar det ofta

Mattias

2016-01-14

Gick väldigt snabbt att göra smeten, nu är det bara att vänta ytterliggare en timme tills det är klart. Heja Blåvitt.

Amanda

2015-10-31

Super gott och nyttigt bröd! Snabbt att göra även om det ska vara 2 timmar i ugnen... :)

Veronica

2015-08-29

Verkligen ett jättegott bröd o enkelt att göra. Hade ca 200gr av vardera nötter o torkad frukt. Ugn 175gr ca 1 timma och 40 minuter.

Anki

2015-03-14

Jag bakar det med havregurt istället för fil. Då funkar det utmärkt för mjölkallergiker ! Det blir precis lika bra.

Marie

2014-12-02

SÅ GOTT! Halvera mängden frukt, det räcker...

mari

2014-07-09

supergott jag tog hälsofil med honung i och mindre sirap super gott vart det

K

2014-06-19

Enkelt och gott!

Gustav

2014-05-31

Supergott!!!

Marie

2014-04-18

Världens godaste bröd men jag minskar mängden frukt till 150-200 gram och i min ugn så behöver brödet 2.5h.

Sven-Bertil

2014-04-17

5*, jättegott!

Andreas

2014-03-23

Glöm surdegar och köpebröd - fantastiskt gott! Jag bytte ut sirapen mot honung och fyllde brödet med nötter och torkad frukt. Beroendeframkallande !!

bella

2014-03-12

detta är det godaste brödet som existerar och det ENDA som jag bakar för tillfället. Det går inte att jämföra med andra bröd!!!

ekot

2014-02-11

Underbart bröd! :D

Yvonne Kron

2013-12-23

Supergott!

Klara

2013-11-23

Fantastiskt bröd! Jag kör på 1/2 walnötter, 1/4 linfrön och 1/4 solroskärnor. Frukten tar jag bara hälften av (det räcker), fikon är perfekt om man vill ha lite julsmak på brödet.

Xenia

2013-10-25

Fukta pappret på baksidan och dra loss. Själv smörjer jag och bröar formen :) Lättare.

Britta/webbredaktionen

2013-10-22

@LA Jag har tyvärr ingen förklaring till det.

LA

2013-10-21

Men hur i hela ***** få bort bakplåtspappret från brödet?!? Sitter som berget.

Carin

2013-09-18

Kanongott utan pålägg eller med en klick färskost. Mycket tid för 1 bröd så gör fler på en gång :-)

Theres

2013-09-02

Så gott! Sambon var riktigt imponerad. Testade dinkelmjöl (3 dl) istället för vetemjöl och agavesirap istället för mörk sirap och det blev toppen!

Bella

2013-08-24

Det godaste brödet jag någonsin bakat och även det godaste jag någonsin ÄTIT! Ska göra en till limpa redan idag!!!! 100 stjärnor utav 10!!!

Lena

2013-08-23

Underbart god, snarare kaffebröd än bröd. Går inte att sluta äta :)

Josefina

2013-02-01

Så gott, och så enkelt att baka! Måste vara ett utav de godaste bröd jag har smakat!

Britta/Webbredaktionen

2013-01-14

Det är svårt att säga varför det blivit fel, men det låter som om du haft fel mängd mjöl.

Inger Nordholm

2013-01-13

Jag fattar inte vad jag gjort för fel,den blir inte riktigt gräddad efter 2 timmar i ugnen fortfarande degig.Jag har haft en termometer också och då visa den klar efter 55 minuter och då var den ställd på 93 grder och den var inte alls klar.Vad gör jag för fel?

Liknande recept

Kvarg med ingefära, frukt och honung

(13)

Smoothie Röd skymning

(5)

Smoothie med banan och bär

(32)

Smoothie med mango och banan

(4)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Smoothie med ananas och mango

(4)

Smoothie med spirulina

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies