Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

Saftigt, gott och väldigt lättbakat.

Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross eller vetekross
  • 1 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 dl gula russin
  • 5 hackade torkade fikon
  • 75 g hackade valnötter
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Blanda torra ingredienser, frukt och nötter. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet. Häll smeten i två smorda avlånga bakformar.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 ½ timme. Stjälp upp bröden ur formarna när de svalnat något. Låt gärna brödet vila (i förslutna plastpåsar) till nästa dag innan du äter det.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Johansson

2015-12-12

Jag har ett recept på Fillimpa från 2009 som jag brukar göra till jularna. Har letat efter Rågkross i COOPs hyllor och hittar det inte. Har ni slutat med Rågkross? Hörde av en annan matbutik att de flesta affärer har slutat saluföra just Rågkross. Om det är så undrar jag vad man ska ta istället? Tacksam för hjälp. Handlar på COOP Vinsta för det mesta.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Dinkelscones

(7)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Nässelscones

(3)

Morotssmoothie

(12)

Siktkaka

(17)

Kesellabröd

(41)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross eller vetekross
  • 1 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 dl gula russin
  • 5 hackade torkade fikon
  • 75 g hackade valnötter
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

Saftigt, gott och väldigt lättbakat.

Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda torra ingredienser, frukt och nötter. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet. Häll smeten i två smorda avlånga bakformar.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 ½ timme. Stjälp upp bröden ur formarna när de svalnat något. Låt gärna brödet vila (i förslutna plastpåsar) till nästa dag innan du äter det.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Johansson

2015-12-12

Jag har ett recept på Fillimpa från 2009 som jag brukar göra till jularna. Har letat efter Rågkross i COOPs hyllor och hittar det inte. Har ni slutat med Rågkross? Hörde av en annan matbutik att de flesta affärer har slutat saluföra just Rågkross. Om det är så undrar jag vad man ska ta istället? Tacksam för hjälp. Handlar på COOP Vinsta för det mesta.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Dinkelscones

(7)

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

(1)

Nässelscones

(3)

Morotssmoothie

(12)

Siktkaka

(17)

Kesellabröd

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies