Fillimpa

Betyg (1-5):
4.03 (77 betyg)

Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2.5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk smör
  • rågkross

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
  2. Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika, webbredaktionen

2014-06-30

Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!

Filip

2014-06-29

Hur länge håller sig limpan?

Rose-Marie

2012-10-22

Jättegod och lättgjord limpa

elvy

2012-06-15

mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott

Liknande recept

Siktkaka

(17)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Brytbröd med frön

(20)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Grova rågfrallor

(19)

Örtbaguetter

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2.5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk smör
  • rågkross

Fillimpa

Betyg (1-5):
4.03 (77 betyg)

Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
  2. Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika, webbredaktionen

2014-06-30

Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!

Filip

2014-06-29

Hur länge håller sig limpan?

Rose-Marie

2012-10-22

Jättegod och lättgjord limpa

elvy

2012-06-15

mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott

Liknande recept

Siktkaka

(17)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Brytbröd med frön

(20)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Grova rågfrallor

(19)

Örtbaguetter

(1)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies