
Fillimpa
Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.
- 5 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 4 dl rågsikt
- 2.5 dl rågkross
- 1 dl vetekli
- 0.5 dl vetegroddar
- 4 tsk bikarbonat
- 0.5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
- 1 dl russin
- 1 liter filmjölk
- 2 dl mörk sirap
- 1 msk smör
- rågkross
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
- Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.
Liknande recept
Fillimpa
Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
- Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-06-30
Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!
2014-06-29
Hur länge håller sig limpan?
2012-10-22
Jättegod och lättgjord limpa
2012-06-15
mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-06-30
Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!
Filip
2014-06-29
Hur länge håller sig limpan?
Rose-Marie
2012-10-22
Jättegod och lättgjord limpa
elvy
2012-06-15
mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott