Fillimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (80 betyg)

Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2.5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk smör
  • rågkross

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
  2. Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-06-30

Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!

Filip

2014-06-29

Hur länge håller sig limpan?

Rose-Marie

2012-10-22

Jättegod och lättgjord limpa

elvy

2012-06-15

mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott

Liknande recept

Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grova rågfrallor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Knaprigt knäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2.5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk smör
  • rågkross

Fillimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (80 betyg)

Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
  2. Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-06-30

Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!

Filip

2014-06-29

Hur länge håller sig limpan?

Rose-Marie

2012-10-22

Jättegod och lättgjord limpa

elvy

2012-06-15

mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott

Liknande recept

Spara recept

Siktkaka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grova rågfrallor

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Knaprigt knäcke

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fetaostbullar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)