För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fillimpa

Betyg (1-5):
4.03 (77 betyg)

Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2.5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk smör
  • rågkross

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
  2. Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika, webbredaktionen

2014-06-30

Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!

Filip

2014-06-29

Hur länge håller sig limpan?

Rose-Marie

2012-10-22

Jättegod och lättgjord limpa

elvy

2012-06-15

mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Grovt fullkornsbröd

(88)

Grova rågfrallor

(20)

Siktkaka

(17)

Fetaostbullar

(2)

Dinkelscones

(7)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(5)

Brytbröd med frön

(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 2.5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 4 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl solroskärnor eller krossade hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 msk smör
  • rågkross

Fillimpa

Betyg (1-5):
4.03 (77 betyg)

Syrligt, sötat, saftigt bröd med eller utan nötter och frön.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.
  2. Smöra 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika, webbredaktionen

2014-06-30

Filip: Det bästa är att frysa in limpan, annars håller den 3-4 dagar. Lycka till!

Filip

2014-06-29

Hur länge håller sig limpan?

Rose-Marie

2012-10-22

Jättegod och lättgjord limpa

elvy

2012-06-15

mycket god. använder havregryn istället för rågkross då äter barnen limpan också.. och provat alla olika filtyper/ yoghurt ta det du har hemma..även kryddat med brödkryddor..tranbär m.m...variera .gott

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Grovt fullkornsbröd

(88)

Grova rågfrallor

(20)

Siktkaka

(17)

Fetaostbullar

(2)

Dinkelscones

(7)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(5)

Brytbröd med frön

(20)