Fikongömma med äppelmousse och färskost

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

En riktigt läcker fruktdessert som känns frisk och lättsam. Gott till kaffet!

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 4 stora äpplen, skalade, urkärnade
  • 2 dl portvin, eller mörk sherry
  • 0.5 dl torkade fikon, blötlagda i 8 timmar
  • 0.5 dl katrinplommon, blötlagda i 8 timmar
  • 4 msk finhackade macadamianötter, eller cashewnötter
  • 2 dl färskost, t ex kesella
  • 1 msk honung
  • 4 msk riven mörk choklad
  • 2 krm kanel

Gör så här

  1. Dela äpplena på mitten. Baka dem i ugnen, cirka 45 minuter. Koka under tiden portvin eller sherry till sirapskonsistens på medelstark värme. Mixa med fikon, katrinplommon och salt till en puré. Häll upp purén i fyra glas och ställ i kylskåp.
  2. Låt äpplena svalna något. Kör dem i en mixer på högsta hastighet i 2 minuter. Pressa purén genom en sil för slätare konsistens. Vänd ner nötterna i purén och häll den i glasen. Ställ tillbaka i kylen i 30 minuter.
  3. Rör ihop kesellan med honungen. Toppa glasen med kesellan och ställ tillbaka i kylskåpet. Hit kan du förbereda dagen innan. Ta ut glasen 30 minuter innan servering. Garnera med choklad och kanel. Önskar du en sötare dessert tillsätt 1 tesked vaniljsocker i äppelpurén.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bananpannkakor

(33)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 4 stora äpplen, skalade, urkärnade
  • 2 dl portvin, eller mörk sherry
  • 0.5 dl torkade fikon, blötlagda i 8 timmar
  • 0.5 dl katrinplommon, blötlagda i 8 timmar
  • 4 msk finhackade macadamianötter, eller cashewnötter
  • 2 dl färskost, t ex kesella
  • 1 msk honung
  • 4 msk riven mörk choklad
  • 2 krm kanel

Fikongömma med äppelmousse och färskost

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

En riktigt läcker fruktdessert som känns frisk och lättsam. Gott till kaffet!

Tillagningstid: 10 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela äpplena på mitten. Baka dem i ugnen, cirka 45 minuter. Koka under tiden portvin eller sherry till sirapskonsistens på medelstark värme. Mixa med fikon, katrinplommon och salt till en puré. Häll upp purén i fyra glas och ställ i kylskåp.
  2. Låt äpplena svalna något. Kör dem i en mixer på högsta hastighet i 2 minuter. Pressa purén genom en sil för slätare konsistens. Vänd ner nötterna i purén och häll den i glasen. Ställ tillbaka i kylen i 30 minuter.
  3. Rör ihop kesellan med honungen. Toppa glasen med kesellan och ställ tillbaka i kylskåpet. Hit kan du förbereda dagen innan. Ta ut glasen 30 minuter innan servering. Garnera med choklad och kanel. Önskar du en sötare dessert tillsätt 1 tesked vaniljsocker i äppelpurén.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bananpannkakor

(33)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies