Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

En fräsch efterrätt med både sötma och syra.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 grovhackade torkade aprikoser
  • 10 grovhackade torkade fikon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 0.5 apelsin, tunt strimlat skal och pressad saft
  • 6 dl grekisk eller turkisk matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Koka upp aprikoser, fikon, vatten och råsocker. Låt koka ganska kraftigt 10-15 minuter, rör om då och då. Vätskan ska koka in i frukten. Tillsätt apelsinskal och eventuellt lite pressad apelsin. Låt kallna.
  2. Skeda upp yoghurt i portionsskålar och fördela fikon- och aprikoskompott på yoghurten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 20 grovhackade torkade aprikoser
  • 10 grovhackade torkade fikon
  • 3 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 0.5 apelsin, tunt strimlat skal och pressad saft
  • 6 dl grekisk eller turkisk matlagningsyoghurt

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

En fräsch efterrätt med både sötma och syra.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp aprikoser, fikon, vatten och råsocker. Låt koka ganska kraftigt 10-15 minuter, rör om då och då. Vätskan ska koka in i frukten. Tillsätt apelsinskal och eventuellt lite pressad apelsin. Låt kallna.
  2. Skeda upp yoghurt i portionsskålar och fördela fikon- och aprikoskompott på yoghurten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris à la Malta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)