Fikon i konjak med nyårsglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Gör två sorters egen glass till fikonen. En gyllengul med smaka av saffran och apelsin och en med smak av mandel.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 780 g fikon i konjak, på burk
  • Nougatglass:
  • 5 dl vaniljglass
  • 1 dl socker eller råströsocker
  • 50 g finhackad sötmandel
  • Saffrans- och apelsinglass:
  • 0.5 g saffran + 1 tsk hett vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Nougatglass

  1. Låt glassen smälta lite så att den går att röra. Häll sockret i torr stekpanna (ø ca 24 cm) och låt smälta utan omrörning tills det precis blivit ljusbrunt. Tag pannan från plattan och rör ner mandeln. Häll genast ut massan på smord plåt eller bakplåtspapper. Bryt den i bitar när den svalnat. Lägg bitarna på en skärbräda och krossa dem med t ex baksidan en träslev. Blanda glassen med nästan allt nougatkross i en skål, spara lite till garnering, och smaka av med lite av lagen från fikonen. Låt glassen stå övertäckt i frysen ca 4 timmar.

Saffrans- och apelsinglass

  1. Blanda saffran med vatten så det löser sig. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner saffran, apelsinskal, 1,5 dl pressad saft och grädde i äggsmeten. Häll smeten i en skål och frys den som ovan. Ställ glassarna i kylen ca 30 minuter innan de serveras med fikon och konjaksspad. Strö på resten av nougaten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 780 g fikon i konjak, på burk
  • Nougatglass:
  • 5 dl vaniljglass
  • 1 dl socker eller råströsocker
  • 50 g finhackad sötmandel
  • Saffrans- och apelsinglass:
  • 0.5 g saffran + 1 tsk hett vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 3 dl vispgrädde

Fikon i konjak med nyårsglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Gör två sorters egen glass till fikonen. En gyllengul med smaka av saffran och apelsin och en med smak av mandel.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Nougatglass

  1. Låt glassen smälta lite så att den går att röra. Häll sockret i torr stekpanna (ø ca 24 cm) och låt smälta utan omrörning tills det precis blivit ljusbrunt. Tag pannan från plattan och rör ner mandeln. Häll genast ut massan på smord plåt eller bakplåtspapper. Bryt den i bitar när den svalnat. Lägg bitarna på en skärbräda och krossa dem med t ex baksidan en träslev. Blanda glassen med nästan allt nougatkross i en skål, spara lite till garnering, och smaka av med lite av lagen från fikonen. Låt glassen stå övertäckt i frysen ca 4 timmar.

Saffrans- och apelsinglass

  1. Blanda saffran med vatten så det löser sig. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner saffran, apelsinskal, 1,5 dl pressad saft och grädde i äggsmeten. Häll smeten i en skål och frys den som ovan. Ställ glassarna i kylen ca 30 minuter innan de serveras med fikon och konjaksspad. Strö på resten av nougaten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)