Fikon i konjak med nyårsglass

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör två sorters egen glass till fikonen. En gyllengul med smaka av saffran och apelsin och en med smak av mandel.

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 780 g fikon i konjak, på burk
  • Nougatglass:
  • 5 dl vaniljglass
  • 1 dl socker eller råströsocker
  • 50 g finhackad sötmandel
  • Saffrans- och apelsinglass:
  • 0.5 g saffran + 1 tsk hett vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Nougatglass

  1. Låt glassen smälta lite så att den går att röra. Häll sockret i torr stekpanna (ø ca 24 cm) och låt smälta utan omrörning tills det precis blivit ljusbrunt. Tag pannan från plattan och rör ner mandeln. Häll genast ut massan på smord plåt eller bakplåtspapper. Bryt den i bitar när den svalnat. Lägg bitarna på en skärbräda och krossa dem med t ex baksidan en träslev. Blanda glassen med nästan allt nougatkross i en skål, spara lite till garnering, och smaka av med lite av lagen från fikonen. Låt glassen stå övertäckt i frysen ca 4 timmar.

Saffrans- och apelsinglass

  1. Blanda saffran med vatten så det löser sig. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner saffran, apelsinskal, 1,5 dl pressad saft och grädde i äggsmeten. Häll smeten i en skål och frys den som ovan. Ställ glassarna i kylen ca 30 minuter innan de serveras med fikon och konjaksspad. Strö på resten av nougaten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade körsbär

(0)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Vit chokladtryffel

(37)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 780 g fikon i konjak, på burk
  • Nougatglass:
  • 5 dl vaniljglass
  • 1 dl socker eller råströsocker
  • 50 g finhackad sötmandel
  • Saffrans- och apelsinglass:
  • 0.5 g saffran + 1 tsk hett vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 3 dl vispgrädde

Fikon i konjak med nyårsglass

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör två sorters egen glass till fikonen. En gyllengul med smaka av saffran och apelsin och en med smak av mandel.

10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Nougatglass

  1. Låt glassen smälta lite så att den går att röra. Häll sockret i torr stekpanna (ø ca 24 cm) och låt smälta utan omrörning tills det precis blivit ljusbrunt. Tag pannan från plattan och rör ner mandeln. Häll genast ut massan på smord plåt eller bakplåtspapper. Bryt den i bitar när den svalnat. Lägg bitarna på en skärbräda och krossa dem med t ex baksidan en träslev. Blanda glassen med nästan allt nougatkross i en skål, spara lite till garnering, och smaka av med lite av lagen från fikonen. Låt glassen stå övertäckt i frysen ca 4 timmar.

Saffrans- och apelsinglass

  1. Blanda saffran med vatten så det löser sig. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner saffran, apelsinskal, 1,5 dl pressad saft och grädde i äggsmeten. Häll smeten i en skål och frys den som ovan. Ställ glassarna i kylen ca 30 minuter innan de serveras med fikon och konjaksspad. Strö på resten av nougaten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerade körsbär

(0)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Vit chokladtryffel

(37)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies