Fibermuffins med frukt

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lite mer att bita i med fiberrikt mjöl och bitar av torkade fikon, aprikoser och mandel.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.5 dl smör eller margarin
  • 0.5 dl fruktsocker eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade fikon, i små bitar
  • 1 dl torkade aprikoser, i små bitar
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Rör ihop smör och fruktsocker. Blanda ner äggen, ett i taget, och vispa ordentligt emellan. Tillsätt mjöl, bakpulver, fruktbitar och mandel och rör om ordentligt.
  2. Fördela blandningen i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Garnera eventuellt med lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniella

2013-01-24

Några frågor: Hur många gram smör ska man ha? Och ska man ha rumstempererat eller smält smör? Hur lång blir gräddningstiden om man använder stora amerikanska muffinsformar? Gräddar man i sådant fall i samma temperatur 225 grader, eller sänker man värmen?

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Julbröd med frukt och kross

(25)

Äppelbröd

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl smör eller margarin
  • 0.5 dl fruktsocker eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade fikon, i små bitar
  • 1 dl torkade aprikoser, i små bitar
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 msk florsocker

Fibermuffins med frukt

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lite mer att bita i med fiberrikt mjöl och bitar av torkade fikon, aprikoser och mandel.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop smör och fruktsocker. Blanda ner äggen, ett i taget, och vispa ordentligt emellan. Tillsätt mjöl, bakpulver, fruktbitar och mandel och rör om ordentligt.
  2. Fördela blandningen i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Garnera eventuellt med lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniella

2013-01-24

Några frågor: Hur många gram smör ska man ha? Och ska man ha rumstempererat eller smält smör? Hur lång blir gräddningstiden om man använder stora amerikanska muffinsformar? Gräddar man i sådant fall i samma temperatur 225 grader, eller sänker man värmen?

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Julbröd med frukt och kross

(25)

Äppelbröd

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies