För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fibermuffins med frukt

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Lite mer att bita i med fiberrikt mjöl och bitar av torkade fikon, aprikoser och mandel.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl smör eller margarin
  • 0.5 dl fruktsocker eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade fikon, i små bitar
  • 1 dl torkade aprikoser, i små bitar
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Rör ihop smör och fruktsocker. Blanda ner äggen, ett i taget, och vispa ordentligt emellan. Tillsätt mjöl, bakpulver, fruktbitar och mandel och rör om ordentligt.
  2. Fördela blandningen i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Garnera eventuellt med lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniella

2013-01-24

Några frågor: Hur många gram smör ska man ha? Och ska man ha rumstempererat eller smält smör? Hur lång blir gräddningstiden om man använder stora amerikanska muffinsformar? Gräddar man i sådant fall i samma temperatur 225 grader, eller sänker man värmen?

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Julbröd med frukt och kross

(26)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(54)

Äppelbröd

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl smör eller margarin
  • 0.5 dl fruktsocker eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade fikon, i små bitar
  • 1 dl torkade aprikoser, i små bitar
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 msk florsocker

Fibermuffins med frukt

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Lite mer att bita i med fiberrikt mjöl och bitar av torkade fikon, aprikoser och mandel.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop smör och fruktsocker. Blanda ner äggen, ett i taget, och vispa ordentligt emellan. Tillsätt mjöl, bakpulver, fruktbitar och mandel och rör om ordentligt.
  2. Fördela blandningen i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Garnera eventuellt med lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniella

2013-01-24

Några frågor: Hur många gram smör ska man ha? Och ska man ha rumstempererat eller smält smör? Hur lång blir gräddningstiden om man använder stora amerikanska muffinsformar? Gräddar man i sådant fall i samma temperatur 225 grader, eller sänker man värmen?

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Julbröd med frukt och kross

(26)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(54)

Äppelbröd

(24)