
Fetaostpaj med spenat och zucchini
Betyg (1-5):
En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g fryst, tinad bladspenat
- 500 g zucchini i tärningar
- 1 finhackad gul lök
- 2 msk smör
- 0.5 tsk riven muskotnöt
- 0.5 tsk svartpeppar
- Äggstanning:
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 200 g smulad fetaost
- 0.5 tsk svartpeppar
- 5 plattor filodeg
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.
Äggstanning
- Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
- Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
- Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.
Servering
Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.
Liknande recept
Fetaostpaj med spenat och zucchini
Betyg (1-5):
En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.
Äggstanning
- Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
- Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
- Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.
Servering
Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-08-14
Den ingår i äggstanningen.
2012-08-12
var kommer fetaosten in ibilden?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-08-14
Den ingår i äggstanningen.
Claes
2012-08-12
var kommer fetaosten in ibilden?