För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fetaostpaj med spenat och zucchini

Betyg (1-5):
3.58 (19 betyg)

En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
  2. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
  3. Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Servering

Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-08-14

Den ingår i äggstanningen.

Claes

2012-08-12

var kommer fetaosten in ibilden?

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Spagetti med tomatsås

(41)

Lax- och spenatpaj

(94)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatissallad med vinägrett

(165)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Risnudelsallad med broccoli

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Fetaostpaj med spenat och zucchini

Betyg (1-5):
3.58 (19 betyg)

En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
  2. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
  3. Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Servering

Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-08-14

Den ingår i äggstanningen.

Claes

2012-08-12

var kommer fetaosten in ibilden?

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Spagetti med tomatsås

(41)

Lax- och spenatpaj

(94)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatissallad med vinägrett

(165)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Risnudelsallad med broccoli

(9)