Fetaostpaj med spenat och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (26 betyg)

En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
  2. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
  3. Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Servering

Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-08-14

Den ingår i äggstanningen.

Claes

2012-08-12

var kommer fetaosten in ibilden?

Liknande recept

Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Fetaostpaj med spenat och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (26 betyg)

En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
  2. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
  3. Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Servering

Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-08-14

Den ingår i äggstanningen.

Claes

2012-08-12

var kommer fetaosten in ibilden?

Liknande recept

Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerade tofuspett med medelhavsgrönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)