Fetaostpaj med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Spröd filodegspaj med grekiska smaker av fetaost och spenat. Supergod och vackert formad likt en snurra gör den sig fint på buffé som middagsbord.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 färska filodegsark
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk sesamfrön
  • Fyllning
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika, grovt hackad
  • salt och peppar
  • 1 purjolök

Gör så här

  1. Fräs hackad purjolök i olja utan att den får färg. Tillsätt spenaten och riv ner vitlöken. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula ner fetaosten och rör ner basilikan.
  2. Smaka av med salt och peppar och låt svalna något. Krama ev ur vätska om fyllningen känns blöt.
  3. Lägg ut filodegsarken omlott så det blir en avlång degbotten på ca 1 m. Fördela all fyllning längs ena långsidan. Pensla resten av degarken med yoghurt.
  4. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med yoghurt, strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gröna medelhavsbiffar

Betyg
Betyg
(25)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 färska filodegsark
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk sesamfrön
  • Fyllning
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika, grovt hackad
  • salt och peppar
  • 1 purjolök

Fetaostpaj med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Spröd filodegspaj med grekiska smaker av fetaost och spenat. Supergod och vackert formad likt en snurra gör den sig fint på buffé som middagsbord.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs hackad purjolök i olja utan att den får färg. Tillsätt spenaten och riv ner vitlöken. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula ner fetaosten och rör ner basilikan.
  2. Smaka av med salt och peppar och låt svalna något. Krama ev ur vätska om fyllningen känns blöt.
  3. Lägg ut filodegsarken omlott så det blir en avlång degbotten på ca 1 m. Fördela all fyllning längs ena långsidan. Pensla resten av degarken med yoghurt.
  4. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med yoghurt, strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillawraps med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gröna medelhavsbiffar

Betyg
Betyg
(25)