För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fetaostpaj med spenat

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Spröd filodegspaj med grekiska smaker av fetaost och spenat. Supergod och vackert formad likt en snurra gör den sig fint på buffé som middagsbord.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 färska filodegsark
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk sesamfrön
  • Fyllning
  • 1 msk purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika, grovt hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs purjolöken i olja utan att den får färg. Tillsätt spenaten och riv ner vitlöken. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula ner fetaosten och rör ner basilikan.
  2. Smaka av med salt och peppar och låt svalna något. Krama ev ur vätska om fyllningen känns blöt.
  3. Lägg ut filodegsarken omlott så det blir en avlång degbotten på ca 1 m. Fördela all fyllning längs ena långsidan. Pensla resten av degarken med yoghurt.
  4. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med yoghurt, strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

(8)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Skördepaj

(11)

Kryddig bönsallad

(1)

Sticky buffalo-blomkål

(19)

Räksallad med japansk dressing

(98)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grillad halloumi med sallad

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 färska filodegsark
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk sesamfrön
  • Fyllning
  • 1 msk purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika, grovt hackad
  • salt och peppar

Fetaostpaj med spenat

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Spröd filodegspaj med grekiska smaker av fetaost och spenat. Supergod och vackert formad likt en snurra gör den sig fint på buffé som middagsbord.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs purjolöken i olja utan att den får färg. Tillsätt spenaten och riv ner vitlöken. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula ner fetaosten och rör ner basilikan.
  2. Smaka av med salt och peppar och låt svalna något. Krama ev ur vätska om fyllningen känns blöt.
  3. Lägg ut filodegsarken omlott så det blir en avlång degbotten på ca 1 m. Fördela all fyllning längs ena långsidan. Pensla resten av degarken med yoghurt.
  4. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med yoghurt, strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

(8)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Skördepaj

(11)

Kryddig bönsallad

(1)

Sticky buffalo-blomkål

(19)

Räksallad med japansk dressing

(98)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grillad halloumi med sallad

(14)