Fetaostbiffar med apelsin- och rosmarintzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Fetaostbiffar med guinoa, paprika och pumpakärnor. Serveras tillsammans med stekt sötpotatis och grönkål, toppa med en apelsintzatziki.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatis
  • 200 g färsk grönkål, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Fetaostbiffar
  • 150 g fetaost
  • 3 dl kokt vit quinoa
  • 2 ägg
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 0.5 dl hackade pumpakärnor
  • 1 msk torkad oregano eller 1 msk färsk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • olivolja, till stekning
  • Apelsin- och rosmarintzatziki
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, fintärnad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till tzatzikin, smaka av med salt.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Stek på medelvärme i olja tills den är mjuk och har fin färg. Lägg upp på ett fat. Höj värmen och stek grönkålen hastigt. Salta.

Fetaostbiffar

  1. Smula ner fetaosten i en bunke och vänd ihop med resten av ingredienserna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Servera biffarna med sötpotatis, grönkål och tzatziki.

Tips

Gott också att servera med klyftpotatis och färdigköpt tzatziki.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-03-10

Mycket gott!

Eleonore

2020-11-09

Mycket goda. Tog riven morot istället för paprika och skippade chilin. Tog lite riven lime också. Blir väldigt likt köttfärsbiff i konsistensen. Ska göra fler gånger med olika kryddning..

Liknande recept

Spara recept

Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färskpotatis som risotto

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatismos med ost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegofärsbiffar med fetaost och klyftpotatis

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(15)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 500 g sötpotatis
  • 200 g färsk grönkål, i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Fetaostbiffar
  • 150 g fetaost
  • 3 dl kokt vit quinoa
  • 2 ägg
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • 0.5 dl hackade pumpakärnor
  • 1 msk torkad oregano eller 1 msk färsk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • olivolja, till stekning
  • Apelsin- och rosmarintzatziki
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, fintärnad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk olivolja
  • salt

Fetaostbiffar med apelsin- och rosmarintzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Fetaostbiffar med guinoa, paprika och pumpakärnor. Serveras tillsammans med stekt sötpotatis och grönkål, toppa med en apelsintzatziki.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till tzatzikin, smaka av med salt.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Stek på medelvärme i olja tills den är mjuk och har fin färg. Lägg upp på ett fat. Höj värmen och stek grönkålen hastigt. Salta.

Fetaostbiffar

  1. Smula ner fetaosten i en bunke och vänd ihop med resten av ingredienserna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till små biffar. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Servera biffarna med sötpotatis, grönkål och tzatziki.

Tips

Gott också att servera med klyftpotatis och färdigköpt tzatziki.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2021-03-10

Mycket gott!

Eleonore

2020-11-09

Mycket goda. Tog riven morot istället för paprika och skippade chilin. Tog lite riven lime också. Blir väldigt likt köttfärsbiff i konsistensen. Ska göra fler gånger med olika kryddning..

Liknande recept

Spara recept

Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

Betyg
Betyg
(106)
Spara recept

Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färskpotatis som risotto

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatismos med ost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vegofärsbiffar med fetaost och klyftpotatis

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(15)