För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Festfiskgryta

Betyg (1-5):
4.27 (11 betyg)

En generös fiskgryta är bästa middagsmaten. Perfekt att bjuda på! Recept av Gustav Trägårdh och Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller lax
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk timjan 2 msk finhackad eller 1 tsk torkad
  • 3 lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g 1 burk körsbärstomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 1 kg färska blåmusslor
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • aioli
  • vitlöksbröd
  • parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber. Salta. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”). Skala och fintärna grönsakerna.
  2. Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin.
  3. Låt sjuda ca 25 min. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar.
  4. Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar.
  5. Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ur sitt skal (låt några skal vara kvar för utseendet). Servera med aioli, vitlöksbröd och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-04-03

En riktig favorit! Hoppar över musslorna ibland och tar då 5 dl vätska istället! Tar sällan torsk då den lätt faller isär. Lax och gös blir det ikväll:)

Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Caldeirada

(12)

Moules-gryta torsk och räkor

(35)

Asiatisk fiskgryta

(8)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Camillas bouillabaisse

(14)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(36)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g torskfilé eller lax
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk timjan 2 msk finhackad eller 1 tsk torkad
  • 3 lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g 1 burk körsbärstomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 1 kg färska blåmusslor
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • aioli
  • vitlöksbröd
  • parmesanost, finriven

Festfiskgryta

Betyg (1-5):
4.27 (11 betyg)

En generös fiskgryta är bästa middagsmaten. Perfekt att bjuda på! Recept av Gustav Trägårdh och Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber. Salta. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”). Skala och fintärna grönsakerna.
  2. Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin.
  3. Låt sjuda ca 25 min. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar.
  4. Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar.
  5. Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ur sitt skal (låt några skal vara kvar för utseendet). Servera med aioli, vitlöksbröd och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-04-03

En riktig favorit! Hoppar över musslorna ibland och tar då 5 dl vätska istället! Tar sällan torsk då den lätt faller isär. Lax och gös blir det ikväll:)

Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Caldeirada

(12)

Moules-gryta torsk och räkor

(35)

Asiatisk fiskgryta

(8)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Camillas bouillabaisse

(14)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(36)