Fattoushsallad med halloumi

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

En härligt kryddig grönsakssallad med salt halloumi som kompletterar den syrliga dressingen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 libanesiskt pitabröd, rivet i bitar
  • 2 msk olja
  • 250 g halloumi
  • 300 g strimlad isbergssallad
  • 400 g tunt skivade tomater
  • Sumakdressing:
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk sumak
  • 0.5 msk citron, pressad saft
  • 0.5 krm svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Lägg de rivna, tunna brödbitarna i en liten långpanna eller ugnssäker form. Ringla över oljan. Rosta i ugnen, 10-15 minuter tills bitarna blivit gyllenbruna. Blanda alla ingredienser till sumakdressingen.
  2. Skiva halloumin och grilla den på utegrill, i grillpanna (utan fett) eller i stekpanna (eventuellt med lite olja). Dela osten i mindre bitar. Blanda sallad, tomater, sumakdressing, rostade brödbitar och halloumi och lägg på ett stort fat eller i en salladsskål.

Tips

Det går bra att ta två vanliga pitabröd istället för libanesiskt. Likaså går det bra att utesluta sumak, ta bara lite mer pressad citron istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Älgköttbullar

(12)

Bowl med sashimilax

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 libanesiskt pitabröd, rivet i bitar
  • 2 msk olja
  • 250 g halloumi
  • 300 g strimlad isbergssallad
  • 400 g tunt skivade tomater
  • Sumakdressing:
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk sumak
  • 0.5 msk citron, pressad saft
  • 0.5 krm svartpeppar (efter smak)

Fattoushsallad med halloumi

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

En härligt kryddig grönsakssallad med salt halloumi som kompletterar den syrliga dressingen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg de rivna, tunna brödbitarna i en liten långpanna eller ugnssäker form. Ringla över oljan. Rosta i ugnen, 10-15 minuter tills bitarna blivit gyllenbruna. Blanda alla ingredienser till sumakdressingen.
  2. Skiva halloumin och grilla den på utegrill, i grillpanna (utan fett) eller i stekpanna (eventuellt med lite olja). Dela osten i mindre bitar. Blanda sallad, tomater, sumakdressing, rostade brödbitar och halloumi och lägg på ett stort fat eller i en salladsskål.

Tips

Det går bra att ta två vanliga pitabröd istället för libanesiskt. Likaså går det bra att utesluta sumak, ta bara lite mer pressad citron istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Älgköttbullar

(12)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies