Fattoush

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

En ljuvlig brödsallad med seg, salt halloumi. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 0.5 romansallad, strimlad
  • 3 tomater, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 1 knippe rädisa, skivade
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl myntablad, finhackade
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk granatäppelsirap eller balsamicosirap
  • Krutonger
  • 3 pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk zaatar
  • Dressing
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sumak eller finrivet skal av 1 lime
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Krutonger: Sätt ugnen på 180°. Tärna pitabrödet i 2–3 cm stora bitar. Vänd runt med olja på en plåt och krydda med zaatar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat. 3. Skär halloumin i bitar och stek på hög värme till fin färg i olja.
  3. Toppa salladen med halloumi, krutonger och ringla över granatäppelsirap. Strö ev över mer zaatar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

(3)

Kokt sparris

(3)

Sticky buffalo-blomkål

(12)

Bowl med sashimilax

(5)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Grillad grilloumimacka

(1)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 romansallad, strimlad
  • 3 tomater, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 1 knippe rädisa, skivade
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl myntablad, finhackade
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk granatäppelsirap eller balsamicosirap
  • Krutonger
  • 3 pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk zaatar
  • Dressing
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sumak eller finrivet skal av 1 lime
  • 1 krm salt

Fattoush

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

En ljuvlig brödsallad med seg, salt halloumi. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krutonger: Sätt ugnen på 180°. Tärna pitabrödet i 2–3 cm stora bitar. Vänd runt med olja på en plåt och krydda med zaatar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat. 3. Skär halloumin i bitar och stek på hög värme till fin färg i olja.
  3. Toppa salladen med halloumi, krutonger och ringla över granatäppelsirap. Strö ev över mer zaatar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

(3)

Kokt sparris

(3)

Sticky buffalo-blomkål

(12)

Bowl med sashimilax

(5)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Grillad grilloumimacka

(1)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies