Fattiga riddare med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Bästa förrätten, fattiga riddare som doppas i Västerbottensost och steks frasiga och serveras med crème fraiche och rom. Godare blir det knappast!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 4 toastbrödskivor
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 80 g löjrom eller stenbitsrom, tångkaviar
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Vänd ner riven ost.
  2. Hetta upp en stekpanna. Doppa en brödskiva i taget i smeten och stek på medelvärme i smör till fin färg på båda sidor.
  3. Skär i trekanter. Toppa med crème fraiche, rödlök och rom. Servera med citron och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 4 toastbrödskivor
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 80 g löjrom eller stenbitsrom, tångkaviar
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering

Fattiga riddare med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Bästa förrätten, fattiga riddare som doppas i Västerbottensost och steks frasiga och serveras med crème fraiche och rom. Godare blir det knappast!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Vänd ner riven ost.
  2. Hetta upp en stekpanna. Doppa en brödskiva i taget i smeten och stek på medelvärme i smör till fin färg på båda sidor.
  3. Skär i trekanter. Toppa med crème fraiche, rödlök och rom. Servera med citron och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rödbetscarpaccio med fetaostcrème

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)