Fatoush-sallad med granatäpple och krispigt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Libanesisk sallad med tomat, gurka, mynta, persilja och granatäppelkärnor som toppas med krispigt pitabröd. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 pitabröd
  • 1 dl neutral olja
  • 0.5 gurka
  • 3 tomater
  • 2 paprikor, gärna i olika priser
  • 2 salladslökar eller 1 liten rödlök
  • 125 g rädisor
  • 1 gemsallad eller liten romansallad
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 kruka kruspersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
  • 1 msk sumak eller finrivet limeskal
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Skär eller bryt pitabröden i mindre bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek/fritera bröden till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
  2. Tärna gurka, tomat och paprika. Skiva lök och rädisor tunt. Riv salladen i mindre bitar. Grovhacka örterna. Lägg alla grönsaker och pitabröden i en bunke och ringla över olja, citronsaft och granatäppelsirap. Strö på sumak och salt.
  3. Vänd runt lätt så att allt blandas och häll upp i en serveringsskål. Toppa med granatäppelkärnor.

Servering

Väldigt gott att servera till Zeinas lammfärsspett, receptet på dom hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 pitabröd
  • 1 dl neutral olja
  • 0.5 gurka
  • 3 tomater
  • 2 paprikor, gärna i olika priser
  • 2 salladslökar eller 1 liten rödlök
  • 125 g rädisor
  • 1 gemsallad eller liten romansallad
  • 1 kruka färsk mynta
  • 0.5 kruka kruspersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk granatäppelsirap eller balsamvinäger
  • 1 msk sumak eller finrivet limeskal
  • 0.5 msk flingsalt
  • 1 dl granatäppelkärnor

Fatoush-sallad med granatäpple och krispigt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Libanesisk sallad med tomat, gurka, mynta, persilja och granatäppelkärnor som toppas med krispigt pitabröd. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär eller bryt pitabröden i mindre bitar. Hetta upp olja i en kastrull och stek/fritera bröden till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
  2. Tärna gurka, tomat och paprika. Skiva lök och rädisor tunt. Riv salladen i mindre bitar. Grovhacka örterna. Lägg alla grönsaker och pitabröden i en bunke och ringla över olja, citronsaft och granatäppelsirap. Strö på sumak och salt.
  3. Vänd runt lätt så att allt blandas och häll upp i en serveringsskål. Toppa med granatäppelkärnor.

Servering

Väldigt gott att servera till Zeinas lammfärsspett, receptet på dom hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatissallad med fetaost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)