Färsspett med tomatsallad

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Goda färspett för grillen med smak av vitlök och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1.5 dl hackad persilja eller mynta
  • Tomatsallad:
  • 500 g skivade tomater
  • 2 strimlade salladslökar
  • 2 msk torrorstade sesamfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing:
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke och forma till 4 avlånga biffar. Trä upp på spett och platta till biffarna lite. Grilla ca 3 min per sida.
  2. Lägg tomaterna på ett stort fat och toppa med salladslök, sesamfrön och salt.
  3. Blanda ihop dressingen och ringla över tomaterna.
  4. Servera salladen till spetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2013-07-10

Biffarna var grymt goda!

Liknande recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1.5 dl hackad persilja eller mynta
  • Tomatsallad:
  • 500 g skivade tomater
  • 2 strimlade salladslökar
  • 2 msk torrorstade sesamfrön
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing:
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker

Färsspett med tomatsallad

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Goda färspett för grillen med smak av vitlök och mynta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke och forma till 4 avlånga biffar. Trä upp på spett och platta till biffarna lite. Grilla ca 3 min per sida.
  2. Lägg tomaterna på ett stort fat och toppa med salladslök, sesamfrön och salt.
  3. Blanda ihop dressingen och ringla över tomaterna.
  4. Servera salladen till spetten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2013-07-10

Biffarna var grymt goda!

Liknande recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies