Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg (1-5):
3.94 (18 betyg)

Det är det brynta smöret med ättika och honung som lyfter salladen till oanade höjder.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe rädisa
  • 150 g körsbärstomater
  • 75 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk honung
  • 1 dl hackad dill
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa sparrisen och skär i bitar. Låt den ev koka med potatisen den sista minuten.
  2. Strimla salladslöken, klyfta rädisorna och dela tomaterna.
  3. Smält smöret i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Tillsätt olja, ättika och honung. Ringla smöret på potatisen och vänd varsamt runt med alla grönsaker och dill. Smaka av med salt och peppar och servera genast!

Servering

Passar utmärkt till grillat.

Tips

Salladen måste vara ljummen så att inte det brynta smöret stelnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2015-08-12

Magisk Potatissallad. Till grillad fläskytterfilé var den ljuvlig med den brynta smaken som spelade väl till den rökiga bbq-smaken i såsen vi hade som tillbehör. Grym ny spelare i repertoaren.

Barbro Jacobson

2015-07-20

Ja det låter ju gott - ättika?är det inte godare med vitvinsvinäger om man inte har jästallergi, blir lite mjukare syrlighet. Jag föredrar en ekologisk på äpplen? En annan sak- det gäller att vara 2 kockar, en vid grillen och en vid smöret om salladen skall vara ljummet i salladen, kan inte se om salladen skall vara kall (stelt smör) eller varm??

Riseroni in riserino

2015-07-15

Kan man ersätta potatisen med ris?

Sara

2015-07-03

Har lagat den här potatissalladen ett par gånger, då den är väldigt god. Honungen stör enligt mig inte alls utan balanserar upp ättikspriten. Receptet passar utmärkt till gravad lax!

Apan

2015-06-21

Gott, men nästa gång skippar jag honungen. Sötman störde mer än tillförde, enligt min smak.

Liknande recept

Omelett med tomatsalsa

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

(55)

Örtfrittata

(2)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Sötpotatissallad med limevinägrett

(61)

Kålfritters med sötpotatis

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe rädisa
  • 150 g körsbärstomater
  • 75 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk honung
  • 1 dl hackad dill
  • salt och svartpeppar

Färskpotatissallad med brynt smör

Betyg (1-5):
3.94 (18 betyg)

Det är det brynta smöret med ättika och honung som lyfter salladen till oanade höjder.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa sparrisen och skär i bitar. Låt den ev koka med potatisen den sista minuten.
  2. Strimla salladslöken, klyfta rädisorna och dela tomaterna.
  3. Smält smöret i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nötigt. Tillsätt olja, ättika och honung. Ringla smöret på potatisen och vänd varsamt runt med alla grönsaker och dill. Smaka av med salt och peppar och servera genast!

Servering

Passar utmärkt till grillat.

Tips

Salladen måste vara ljummen så att inte det brynta smöret stelnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2015-08-12

Magisk Potatissallad. Till grillad fläskytterfilé var den ljuvlig med den brynta smaken som spelade väl till den rökiga bbq-smaken i såsen vi hade som tillbehör. Grym ny spelare i repertoaren.

Barbro Jacobson

2015-07-20

Ja det låter ju gott - ättika?är det inte godare med vitvinsvinäger om man inte har jästallergi, blir lite mjukare syrlighet. Jag föredrar en ekologisk på äpplen? En annan sak- det gäller att vara 2 kockar, en vid grillen och en vid smöret om salladen skall vara ljummet i salladen, kan inte se om salladen skall vara kall (stelt smör) eller varm??

Riseroni in riserino

2015-07-15

Kan man ersätta potatisen med ris?

Sara

2015-07-03

Har lagat den här potatissalladen ett par gånger, då den är väldigt god. Honungen stör enligt mig inte alls utan balanserar upp ättikspriten. Receptet passar utmärkt till gravad lax!

Apan

2015-06-21

Gott, men nästa gång skippar jag honungen. Sötman störde mer än tillförde, enligt min smak.

Liknande recept

Omelett med tomatsalsa

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

(55)

Örtfrittata

(2)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Sötpotatissallad med limevinägrett

(61)

Kålfritters med sötpotatis

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies