
Färskostbollar med citron och dill
Betyg (1-5):
Ett krämigt tillbehör till kräftskivan.
Tillagningstid: 4 timmar
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (7)
- 500 g kesella, 10%
- 1 dl hackad dill
- 0.5 liten citron, rivet skal
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Till dekorering:
- 1 msk grovhackad dill
- 1 citron, tunt strimlat skal
Gör så här
- Häll kesellan i ett kaffefilter och låt rinna av i cirka 3 timmar. Blanda den avrunna kesellan med dill, citronskal, salt och peppar.
- Forma med hjälp av två skedar åtta stycken bollar. Strö över dill och citronskal. Låt stå i kylen minst 1 timme. Servera bollarna till nybakat bröd.
Liknande recept
Färskostbollar med citron och dill
Betyg (1-5):
Ett krämigt tillbehör till kräftskivan.
Tillagningstid: 4 timmar
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Häll kesellan i ett kaffefilter och låt rinna av i cirka 3 timmar. Blanda den avrunna kesellan med dill, citronskal, salt och peppar.
- Forma med hjälp av två skedar åtta stycken bollar. Strö över dill och citronskal. Låt stå i kylen minst 1 timme. Servera bollarna till nybakat bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!