Färska vårrullar med färs och mandeldippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.1 (10 betyg)

Om du inte har provat att göra färska vårrullar än – då är det dags. Dessa fyllda med en smakrik färs, rödkål, morot, koriander och mynta. Det blir en ny favorit.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g köttfärs (blandfärs, kyckling eller vego)
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk fisksås (kan ersättas med lite salt)
  • 1 msk socker eller ljus sirap
  • salt
  • 200 g rispapper
  • Dippsås
  • 1 dl mandelsmör
  • 2 msk japansk soja
  • 4 msk vatten
  • 1 msk flytande honung eller ljus sirap
  • 4 färska limeblad /1 citrongräs, finhackat
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • Fyllning
  • 150 g rödkål
  • 150 g morot
  • 0.5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Stek färsen i olja. Tillsätt vitlök och ingefära och stek lite till. Häll i soja, fisksås och socker. Låt puttra ihop. Smaka av med salt.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen och smaka ev av med salt. Strimla kål, morot, gurka och salladslök så tunt det går.
  3. Doppa ett rispapper i taget i kallt vatten tills det går att böja, ca 10 sek. Lägg ut på bänken eller en tallrik och lägg på lite av alla grönsaker, färs, mynta eller korianderblad.
  4. Vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. Lägg på ett fat och gör likadant med resten av rispapprena. Låt inte rullarna nudda varandra, då klibbar de ihop. Servera rullarna med dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-05

Hej Cecilia. I färsen ska det vara 2 msk finriven färsk ingefära och 2 msk japansk soja. I såsen ska det vara 2 msk japansk soja och 1 msk finhackad färsk ingefära. Mvh Maja, redaktör

Cecilia

2020-05-31

Högst oklart hur mycke soja och ingefära det skall vara i färs och sås

Checkbox Coop

2020-04-21

Hej Magnus! Just det här receptet är tyvärr inte köpklart. Mvh Maja (redaktör)

Magnus

2020-04-20

Varför kan man inte ladda ner ingredienserna till varukorgen?

Nina

2020-04-18

Underbara smaker!

Liknande recept

Spara recept

Tacos con carne

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tacos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pizza med vitkålssallad

Betyg
Betyg
(46)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 400 g köttfärs (blandfärs, kyckling eller vego)
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk fisksås (kan ersättas med lite salt)
  • 1 msk socker eller ljus sirap
  • salt
  • 200 g rispapper
  • Dippsås
  • 1 dl mandelsmör
  • 2 msk japansk soja
  • 4 msk vatten
  • 1 msk flytande honung eller ljus sirap
  • 4 färska limeblad /1 citrongräs, finhackat
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • Fyllning
  • 150 g rödkål
  • 150 g morot
  • 0.5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta

Färska vårrullar med färs och mandeldippsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.1 (10 betyg)

Om du inte har provat att göra färska vårrullar än – då är det dags. Dessa fyllda med en smakrik färs, rödkål, morot, koriander och mynta. Det blir en ny favorit.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i olja. Tillsätt vitlök och ingefära och stek lite till. Häll i soja, fisksås och socker. Låt puttra ihop. Smaka av med salt.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till dippsåsen och smaka ev av med salt. Strimla kål, morot, gurka och salladslök så tunt det går.
  3. Doppa ett rispapper i taget i kallt vatten tills det går att böja, ca 10 sek. Lägg ut på bänken eller en tallrik och lägg på lite av alla grönsaker, färs, mynta eller korianderblad.
  4. Vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. Lägg på ett fat och gör likadant med resten av rispapprena. Låt inte rullarna nudda varandra, då klibbar de ihop. Servera rullarna med dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-05

Hej Cecilia. I färsen ska det vara 2 msk finriven färsk ingefära och 2 msk japansk soja. I såsen ska det vara 2 msk japansk soja och 1 msk finhackad färsk ingefära. Mvh Maja, redaktör

Cecilia

2020-05-31

Högst oklart hur mycke soja och ingefära det skall vara i färs och sås

Checkbox Coop

2020-04-21

Hej Magnus! Just det här receptet är tyvärr inte köpklart. Mvh Maja (redaktör)

Magnus

2020-04-20

Varför kan man inte ladda ner ingredienserna till varukorgen?

Nina

2020-04-18

Underbara smaker!

Liknande recept

Spara recept

Tacos con carne

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tacos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pizza med vitkålssallad

Betyg
Betyg
(46)