
Färska vårrullar
Färska vårrullar i rispapper med krispiga morötter, rättika, kyckling och cashewnötter. Servera gärna rullarna i krispiga blad av isbergssallad och doppa vårrullarna i goda dippsåser.
- 100 g vermicellinudlar (glasnudlar)
- 3 morötter
- 0.5 gurka
- 200 g rättika
- 4 salladslökar
- 2 dl naturella cashewnötter
- 500 g kycklingfilé
- 2 tsk olja
- 0.5 tsk salt
- Dippsås 1
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 1 dl vatten
- 0.75 dl strösocker
- 1 msk fisksås
- 1 lime, finrivet skal och pressad saft
- 0.5 röd chili, finhackad
- Dippsås 2
- 0.5 dl japansk soja
- 2 msk ljus sirap
- 1 tsk ättiksprit (12 %)
- 0.5 tsk sesamolja
- 2 vitlöksklyfta, finhackade
- Till servering
- 1 förpackning rispappersblad
- färsk koriander
- färsk mynta
- 1 lime, i klyftor
- 1 röd chili, strimlad
Gör så här
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten, låt rinna av och klipp ev i bitar.
- Skala och skär morot, gurka och rättika i tändsticksstora strimlor. Strimla salladslöken och rosta nötterna i en torr stekpanna.
- Strimla kycklingen och stek klar i olja. Salta. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
- Servera allt i skålar. Ställ fram en stor skål med varmt vatten. Doppa rispapprena i vattnet så att de mjuknar. Lägg upp på tallrikar. Alla fyller med vad de önskar och rullar ihop till en rulle. Doppa i dippsåserna.
Tips

Om man vill kan man servera rullarna i krispiga blad av isbergssallad.
Liknande recept
Färska vårrullar
Färska vårrullar i rispapper med krispiga morötter, rättika, kyckling och cashewnötter. Servera gärna rullarna i krispiga blad av isbergssallad och doppa vårrullarna i goda dippsåser.
Gör så här
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten, låt rinna av och klipp ev i bitar.
- Skala och skär morot, gurka och rättika i tändsticksstora strimlor. Strimla salladslöken och rosta nötterna i en torr stekpanna.
- Strimla kycklingen och stek klar i olja. Salta. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
- Servera allt i skålar. Ställ fram en stor skål med varmt vatten. Doppa rispapprena i vattnet så att de mjuknar. Lägg upp på tallrikar. Alla fyller med vad de önskar och rullar ihop till en rulle. Doppa i dippsåserna.
Tips

Om man vill kan man servera rullarna i krispiga blad av isbergssallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-04-29
Hej Sandra, precis som du skriver är knepet att inte fylla dem för mycket. Samt att inte låta dem ligga i vattnet för länge. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
2019-04-27
SUPER GOTT, verkligen! Det som var negativt var att det tog ganska lång tid att hacka allt, men ska testa att göra det med mandolin som någon tipsade om :) Sen tycker jag det var svårt att få rispappret att hålla ihop, gick sönder lätt. Men det kanske man löser genom att använda fler rispapper åt gången eller göra rullarna mindre.
2018-11-11
Supergott! Var och en gjorde sina egna rullar. Trevligt med lite plock och pyssel. Dipperna var helt outstanding och kompletterade varandra väl. Kommer definitivt göra det igen!
2018-02-01
Smakade finfint även om det var lite pyssligt
2018-01-14
Sjukt gott! Såserna gör hela rätten. Vi har bjudit på detta och alla tycker att det är gott. Om du använder en mandolin går det jättefort att strimla grönsakerna. Alla fick göra sina egna och det blir lite roligt att fixa. Nästan som tacos. Fast godare. Ungdomarna 13 och 15 år älskade det.
2017-11-05
Jättegott. Enda minuset är att det är jobbigt att skära/strimla alla grönsaker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-04-29
Hej Sandra, precis som du skriver är knepet att inte fylla dem för mycket. Samt att inte låta dem ligga i vattnet för länge. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör
Sandra
2019-04-27
SUPER GOTT, verkligen! Det som var negativt var att det tog ganska lång tid att hacka allt, men ska testa att göra det med mandolin som någon tipsade om :) Sen tycker jag det var svårt att få rispappret att hålla ihop, gick sönder lätt. Men det kanske man löser genom att använda fler rispapper åt gången eller göra rullarna mindre.
Jeanette
2018-11-11
Supergott! Var och en gjorde sina egna rullar. Trevligt med lite plock och pyssel. Dipperna var helt outstanding och kompletterade varandra väl. Kommer definitivt göra det igen!
Elin
2018-02-01
Smakade finfint även om det var lite pyssligt
Karolina
2018-01-14
Sjukt gott! Såserna gör hela rätten. Vi har bjudit på detta och alla tycker att det är gott. Om du använder en mandolin går det jättefort att strimla grönsakerna. Alla fick göra sina egna och det blir lite roligt att fixa. Nästan som tacos. Fast godare. Ungdomarna 13 och 15 år älskade det.
Johan
2017-11-05
Jättegott. Enda minuset är att det är jobbigt att skära/strimla alla grönsaker.