Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(46)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(46)