Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies