För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Belugalasagne

(33)

Majs- och zucchiniplättar

(13)

Buddha bowl

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Belugalasagne

(33)

Majs- och zucchiniplättar

(13)

Buddha bowl

(9)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)