Färs- och böngryta med fullkornstagliatelle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (13 betyg)

Härligt mustig gryta med många kryddiga smaker, så som rött vin, rosmarin och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 0.5 dl finhackad färsk rosmarin och timjan
  • 1 finhackad röd lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade morötter
  • 30 g finhackad selleri
  • 2 dl rött vin
  • 800 g hela tomater på burk
  • 400 g fullkornstagliatelle
  • 400 g avrunna och sköljda borlottibönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan. Bryn köttfärsen. Rör ner kryddor, lök, morötter samt sellerin. Fräs ytterligare 5 minuter. Häll i vinet och tomaterna. Låt puttra på svag värme cirka 30 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll i bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatellen och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsk pasta med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Skink- och champinjonpasta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Makaronipudding med skinka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 0.5 dl finhackad färsk rosmarin och timjan
  • 1 finhackad röd lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade morötter
  • 30 g finhackad selleri
  • 2 dl rött vin
  • 800 g hela tomater på burk
  • 400 g fullkornstagliatelle
  • 400 g avrunna och sköljda borlottibönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Färs- och böngryta med fullkornstagliatelle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (13 betyg)

Härligt mustig gryta med många kryddiga smaker, så som rött vin, rosmarin och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan. Bryn köttfärsen. Rör ner kryddor, lök, morötter samt sellerin. Fräs ytterligare 5 minuter. Häll i vinet och tomaterna. Låt puttra på svag värme cirka 30 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll i bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatellen och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsk pasta med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Skink- och champinjonpasta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Makaronipudding med skinka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)