Färs- och böngryta med fullkornstagliatelle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (13 betyg)

Härligt mustig gryta med många kryddiga smaker, så som rött vin, rosmarin och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 0.5 dl finhackad färsk rosmarin och timjan
  • 1 finhackad röd lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade morötter
  • 30 g finhackad selleri
  • 2 dl rött vin
  • 800 g hela tomater på burk
  • 400 g fullkornstagliatelle
  • 400 g avrunna och sköljda borlottibönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan. Bryn köttfärsen. Rör ner kryddor, lök, morötter samt sellerin. Fräs ytterligare 5 minuter. Häll i vinet och tomaterna. Låt puttra på svag värme cirka 30 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll i bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatellen och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med rökt fläsk

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Makaronipudding med skinka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pastitio

Betyg
Betyg
(53)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 0.5 dl finhackad färsk rosmarin och timjan
  • 1 finhackad röd lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade morötter
  • 30 g finhackad selleri
  • 2 dl rött vin
  • 800 g hela tomater på burk
  • 400 g fullkornstagliatelle
  • 400 g avrunna och sköljda borlottibönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl parmesanost
  • 0.5 tsk salt

Färs- och böngryta med fullkornstagliatelle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (13 betyg)

Härligt mustig gryta med många kryddiga smaker, så som rött vin, rosmarin och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan. Bryn köttfärsen. Rör ner kryddor, lök, morötter samt sellerin. Fräs ytterligare 5 minuter. Häll i vinet och tomaterna. Låt puttra på svag värme cirka 30 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll i bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatellen och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pasta med mustig bolognese

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med rökt fläsk

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Makaronipudding med skinka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pastitio

Betyg
Betyg
(53)