Falukorvstaco med hemgjord salsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Taco fylld med falukorv, morot och linser toppad med en smakrik salsa och strimlad gurka.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 300 g falukorv
  • 1 morot, grovriven
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 285 g linser, avsköljda (bruttovikt)
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 gurka
  • 135 g tacoskal
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 tsk salt
  • Tacokrydda
  • 2 grönsaksbuljongtärning, finrivna
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Tärna korv, morot och lök. Blanda ihop buljong och kryddor till tacokryddan.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek korv och morot tills de fått fin färg. Tillsätt hälften av löken och fräs tills den är glansig. Häll i de torra kryddorna och stek under omrörning 2 min till.
  3. Häll i hälften av tomatkrossen och låt puttra 5-10 min. Smaka av med salt. Blanda resten av tomatkrossen med resten av löken, linser, tärnade tomater, vitlök, honung, spiskummin, chiliflakes och salt.
  4. Strimla gurkan med potatisskalare eller riv grovt. Värm tacoskalen enligt anvisningen på förpackningen och servera med korven, salsan, gräddfil och gurkan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Paj på pålägg

(37)

Klassisk laxburgare

(2)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Älgköttbullar

(13)

Gormetrulle

(23)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 300 g falukorv
  • 1 morot, grovriven
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 285 g linser, avsköljda (bruttovikt)
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 gurka
  • 135 g tacoskal
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 tsk salt
  • Tacokrydda
  • 2 grönsaksbuljongtärning, finrivna
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar

Falukorvstaco med hemgjord salsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Taco fylld med falukorv, morot och linser toppad med en smakrik salsa och strimlad gurka.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna korv, morot och lök. Blanda ihop buljong och kryddor till tacokryddan.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek korv och morot tills de fått fin färg. Tillsätt hälften av löken och fräs tills den är glansig. Häll i de torra kryddorna och stek under omrörning 2 min till.
  3. Häll i hälften av tomatkrossen och låt puttra 5-10 min. Smaka av med salt. Blanda resten av tomatkrossen med resten av löken, linser, tärnade tomater, vitlök, honung, spiskummin, chiliflakes och salt.
  4. Strimla gurkan med potatisskalare eller riv grovt. Värm tacoskalen enligt anvisningen på förpackningen och servera med korven, salsan, gräddfil och gurkan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Paj på pålägg

(37)

Klassisk laxburgare

(2)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Älgköttbullar

(13)

Gormetrulle

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies