Falukorvspizza

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Variera vardagsmaten genom att göra små portionspizzor med falukorv och champinjoner.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten, 37°
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl
  • Pålägg:
  • 150 g strimlad falukorv
  • 1 dl ketchup
  • 2.5 dl riven ost
  • 200 g skivade champinjoner
  • peppar

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda degen och jäs den övertäckt 30 minuter.
  2. Dela degen i lika stora bitar. Rulla till bullar och kavla ut till tunna runda bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Bred på ketchup, men lämna en kant runt om. Lägg sedan på 2/3 av osten, falukorvsstrimlorna och champinjonerna. Strö över oregano och resten av osten. Salta och peppra lätt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten, 37°
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl
  • Pålägg:
  • 150 g strimlad falukorv
  • 1 dl ketchup
  • 2.5 dl riven ost
  • 200 g skivade champinjoner
  • peppar

Falukorvspizza

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Variera vardagsmaten genom att göra små portionspizzor med falukorv och champinjoner.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda degen och jäs den övertäckt 30 minuter.
  2. Dela degen i lika stora bitar. Rulla till bullar och kavla ut till tunna runda bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Bred på ketchup, men lämna en kant runt om. Lägg sedan på 2/3 av osten, falukorvsstrimlorna och champinjonerna. Strö över oregano och resten av osten. Salta och peppra lätt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies